Поредният скок в цените на готварското олио увеличава опасенията, че

...
Поредният скок в цените на готварското олио увеличава опасенията, че
Коментари Харесай

Високата цена на палмовото масло може още повече да вдигне цените на храните в световен мащаб

Поредният скок в цените на готварското олио усилва опасенията, че цените на храните в международен мащаб се насочат към рекордни стойности. Сушата лимитира производството в Южна Америка, а дефицитът на работна ръка стопира производството в Малайзия и Индонезия. Износът също е стеснен, за сметка на вътрешни доставки, написа Bloomberg.

Палмовото масло e най-консумираното олио, което се употребява за готвене в света. Цената му доближи нов връх с началото на седмицата, поради рестриктивните мерки в доставките от най-големите производители в Индонезия и хроничния дефицит на служащи в Малайзия.

Разходите за храна се повишиха до съвсем рекордни равнища през януари съгласно последните данни на Организация на обединените нации. Това се дължи на по-скъпите растителни масла и млечни артикули. Последното нарастване на цените на олиото за готвене може да докара месечен връх в цените на храните. И увеличените цени на торовете могат да повлияят на цените на храните.

Цената на соята в Бразилия скочи внезапно през последния месец, поради ниските прогнози за настоящата годишна продукция, която беше наранена от горещина и суша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР