Поредният скандал в парламента между депутатите на ГЕРБ и БСП,

...
Поредният скандал в парламента между депутатите на ГЕРБ и БСП,
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП взаимно се обвиниха за задкулисно участие в сделката за ЧЕЗ


Поредният скандал в Народното събрание сред депутатите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а мотивът е най-горещата тематика в страната в последно време – договорката за ЧЕЗ. От ГЕРБ попитаха от парламентарната естрада има ли нещо общо актуалната брачна половинка на водача на ПЕС Сергей Станишев – Моника Йосифова, с " Инерком”. И се усъмниха, че тя е пиар на компанията покупател на ЧЕЗ. От Българска социалистическа партия пък още веднъж желаеха отговор коя в действителност е Гинка Върбакова, съобщи бТВ.

" Купувачът на активите на ЧЕЗ популяризира до медиите прессъобщение, чието наличие не е изключително забавно. Интересен е обаче създателят на атачмънта, съдържащ въпросното прессъобщение – Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна актуалната брачна половинка на ръководителя на ПЕС и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев ", сподели Спас Гърневски от ГЕРБ.

" Една дребна техническа неточност ви издаде. Сега стана ли ви ясно кои са гадовете”, попита той. " Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад " Независимост”, а те се оказаха още веднъж на " Позитано”, добави Гърневски.

Социалистите на собствен ред попитаха коя е Гинка Върбакова и дали страната пази нейния тил. Българска социалистическа партия изрично не приема в контракта за ЧЕЗ да има уговорка, в която бъдещият покупател на ЧЕЗ да би трябвало да сътрудничи против България в арбитража. " Къде се намират те? Как по този начин жена като Гинка Върбакова се съгласява с сходна уговорка? Кой е този българин който се съгласява на сходна уговорка? ", попита зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

" Българска социалистическа партия неведнъж е заявяла, че е за такава договорка. Но или страната напълно изкупува ЧЕЗ, или не взе участие. Това, което вие сега вършиме, е скандално”, разяснява депутатът. Според него задачата на ръководещите е да затворят договорката. Когато страната влиза в тази договорка, тя притегля финансиране, пред интернационалните вложители казвате - " елате, финансирайте, страната стои зад тази договорка ", разяснява Стойнев.

Самата Моника Йосифова-Станишева излезе с коментар във връзка абсурда и замесването на името й в разбунилата духовете договорка. В който изрично отхвърля обвиняванията и ги назовава подправена вест. " Като човек с повече от 20-годишен опит в публицистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще доближи до такова дъно в устрема на някои политически сили да се разтоварят от голямото гражданско напрежение. Късно нощес уважаваният от мен вестник " Капитал " разгласява информация, в която замесва моето име и името на компанията, която ръководя – " Актив Груп ", с " Инерком България " и договорката с ЧЕЗ. Длъжна съм изрично да заявя, че нито аз персонално, нито " Актив Груп " като организация имаме нещо общо с ПР-обслужването на госпожа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда забъркана с компания " Инерком " изрично е подправена вест. Добре знае се, че всеки човек с по-висока компютърна просветеност може да промени мета данните на документите във всеки файл. Учудващо е, че една политическа мощ, която претендира да бъде сериозна, може да употребява медийни спекулации, неосновани на обстоятелства, за своя политическа декларация. Категорично декларирам, че няма да разреша името ми да бъде замесвано в сходни нелепи сюжети и че всеки, който популяризира погрешни изказвания за мен, ще би трябвало да ги потвърди в съда”, написа в изказването на Моника Станишева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР