Поредният руски ултиматум Мариупол да падне изтече. Градът не се

...
Поредният руски ултиматум Мариупол да падне изтече. Градът не се
Коментари Харесай

Поредният руски ултиматум Мариупол да падне изтече - градът не се предаде

Поредният съветски ултиматум Мариупол да падне изтече. Градът не се съобщи. В обезверен апел пълководец от морската пехота в Мариупол предизвести, че на бойците от неговата бригада им остават дни или даже часове да живеят.

Стоманодобивният цех " Азовстал " - тогавашната горделивост на Мариупол, се трансформира в последната цитадела на украинската опозиция в града. 11 квадратни километра, за които се водят яростни сражения.

" Това е нашият апел към света. Това може да е последната молба в живота ни. Може би са последните ни дни или часове. Врагът ни превъзхожда 10 пъти. Те имат преимущество във въздуха, в артилерията, в сухопътните сили, в оборудването и в танковете ", съобщи Серхий Волина, пълководец на 36-а бригада на морската пехота на Украйна.

Серхий Волина е последният пълководец на последния украински бастион в града. Сражава се за Мариупол от началото на войната. Заявява, че неговата бригада няма да се съобщи. Преди седмица бригадата се сплоти с разположените в завода елементи на отряда Азов.

" Призоваваме и молим всички международни водачи да ни оказват помощ. Молим да ни изведат на територията на трета страна ", добави Серхий Волина.

По думите на Волина в " Азовстал " с изключение на военни има и стотици цивилни. На територията на завода има бомбоубежища - за това при започване на войната доста поданици на града потърсили леговище там. Укритията в " Азовстал " са построени след Втората международна война.

Твърди се, че с цел да са оптимално предпазени, откакто били издигнати, върху тях били издигнати леярните. На територията на завода има също доста тунели и подземни пространства, което се счита и за съществена причина комплексът да устои на съветските офанзиви.

Преди войната заводът беше един от най-големите в Европа за произвеждане на стомана. Част е от групата " Метинвест " на най-богатия човек в Украйна - милиардерът Ринат Ахметов. Заводите от групата към този момент оповестиха, че в никакъв случай няма да работят под съветски надзор.

В контрактувания сред Украйна и Русия през днешния ден филантропичен кулоар беше планувано рейсове да спрат и в региона на " Азовстал ". Не е известно дали цивилни от тази зона са съумели да се изтеглят.

Ако Мариупол падне, това ще бъде най-голямата победа за Москва от началото на войната. Тогава Русия ще си обезпечи и сухопътната връзка сред самопровъзгласилите се Донецка и Луганска област с Кримския полуостров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР