Поредният опит за изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System

...
Поредният опит за изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System
Коментари Харесай

НАСА насрочи пореден опит за изстрелване на ракета до Луната

Поредният опит за изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System (SLS) с галактическия транспортен съд " Орион " към Луната е плануван за 27 септември. Това се показва в изказване, оповестено от Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА), написа dariknews.bg.

" Изстрелването е планувано за 27 септември, а различната дата е 2 октомври ", се споделя в изказването. От НАСА оповестиха, че отлагането на първичната дата на изстрелване от 23 на 27 септември се дължи на нуждата от осъществяване на редица проби.
НАСА се опита да изстреля " Орион " на 29 август и 3 септември. И двата пъти полетът бе анулиран, откакто по време на зареждането на ракетата с гориво бе открит теч на водород. Експертите на НАСА считат, че течовете се дължат на проблеми с оборудването за зареждане с гориво, а не със самата ракета, тъй че няма спънка за полета.

През пролетта на 2019 година НАСА разгласи плана „ Artemis “, който ще се състои от три етапи. Първият от тях ( " Артемида 1 " ) ще включва полет на " Орион " без екипаж към Луната и завръщане на Земята. Втората фаза („ Артемида 2 “) ще включва полет към естествения сателит с екипаж на борда. В третата фаза на задачата („ Артемида 3 “) НАСА се надява да приземи астронавти на Луната през 2024 година, а по-късно да ги изпрати на Марс в средата на 30-те години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР