Поредният опит за изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System

...
Поредният опит за изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System
Коментари Харесай

НАСА с нов опит за изстрелване на ракета до Луната

Поредният опит за изстрелване на свръхтежката ракета Space Launch System (SLS) с галактическия транспортен съд " Орион " към Луната е плануван за 27 септември. Това се показва в изказване, оповестено от Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА).

" Изстрелването е планувано за 27 септември, а различната дата е 2 октомври ", се споделя в изказването. От НАСА оповестиха, че отлагането на първичната дата на изстрелване от 23 на 27 септември се дължи на нуждата от осъществяване на редица проби.

НАСА се опита да изстреля " Орион " на 29 август и 3 септември. И двата пъти полетът бе анулиран, откакто по време на зареждането на ракетата с гориво бе открит теч на водород. Експертите на НАСА считат, че течовете се дължат на проблеми с оборудването за зареждане с гориво, а не със самата ракета, тъй че няма спънка за полета.

През пролетта на 2019 година НАСА разгласи плана „ Artemis “, който ще се състои от три етапи. Първият от тях ( " Артемида 1 " ) ще включва полет на " Орион " без екипаж към Луната и завръщане на Земята. Втората фаза („ Артемида 2 “) ще включва полет към естествения сателит с екипаж на борда. В третата фаза на задачата („ Артемида 3 “) НАСА се надява да приземи астронавти на Луната през 2024 година, а по-късно да ги изпрати на Марс в средата на 30-те год
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР