Поредният опит на Марк Зукърбърг да ни окраде! Не може

...
Поредният опит на Марк Зукърбърг да ни окраде! Не може
Коментари Харесай

Мисис България 2019 Марина Цветанова: Марк Зукърбърг ни окраде

" Поредният опит на Марк Зукърбърг да ни окраде! Не може псевдозвезди с купени почитатели в обществените мрежи да имат формален профил, със синьо тикче.

Според мен този знак би трябвало да се дава на международни звезди и известни хора. Не е редно всяка " моделка " да има синя отметка, както Христо Стоичков, който популяризира страната ни. " Това показа с отвращение пред " България Днес " Мисис България 2019 Марина Цветанова.
 Марина е възмутена от Зукърбърг Марина е възмутена от Зукърбърг
Редакцията ни се свърза с нея във връзка новината, която заяви Марк Зукърбърг във фейсбук профила си, а точно, че против сумата от приблизително 15 $ на месец всеки ще може да се снабди със синята отметка, която удостоверява, че даден профил е достоверен. До този миг заветното тикче в обществените мрежи се даваше гратис при избрани условия на хора с огромна гласност и въздействие. Верификацията беше налична единствено на известни персони, при които има интерес да се основат подправени техни профили. Зукърбърг посочи, че узаконяването ще става след даване на документ за идентичност - персонална карта или паспорт, а синият тик ще дава спомагателна отбрана против хакване на сметките. Първоначално ще бъдат таксувани потребителите в Съединени американски щати, след което - тези в Нова Зеландия и Австралия, преди удостоверяването за достоверен профил да бъде налично за целия свят. Така фейсбук и инстаграм стават следващите платформи, където сертифицираните профили ще бъдат платени. Зукърбърг дава обещание, че новата услуга освен ще усъвършенства сигурността, само че и ще даде на потребителите със синя значка по-голяма видимост. Той добави, че заплатената функционалност скоро ще се популяризира и в останалата част от света.
 Джулиана Гани е срещу платеното синьо тикче Джулиана Гани е срещу платеното синьо тикче


" Синята отметка би трябвало да се дава на обществена персона - артисти, политици, художници - персона, която в действителност всички познават. Всеки, който има предпочитание, може да отдели 15 $ на месец, с цел да си купи верификацията, само че в случай че всички стартират да имат синьо тикче, целият смисъл на това ще се изгуби ", изрази мнението си Джулиана Гани.
 Марк Зукърбърг желае да припечели от платена верификация Марк Зукърбърг желае да припечели от платена верификация


Катето Евро, която има синя отметка в обществените мрежи, показа, че за нея платената услуга е оригиналност.

" До момента не знаех, че Facebook става заплатен . Не се интересувам нито от нововъведенията в обществените мрежи, нито от това кой ще има синьо тикче и кой не. Смятам, че на дневен ред има доста по-важни и притеснителни вести от това, че Марк Зъкърбърг вкарва нещо ново във фейсбук ", сподели Катерина
 Катето Евро не се вълнува от обществени мрежи Катето Евро не се вълнува от обществени мрежи


Според Марина Цветанова това е освен опит на Зукърбърг да припечели още няколко милиона, а и корист с персонални данни.

" Всички сме наясно, че чрез обществените мрежи телефоните ни се подслушват и обществото се манипулира. Крайно неправилно е съгласно мен фейсбук и инстаграм да разполагат и с данните от персоналните ни карти. Ако тази услуга се вкара, ще бъда извънредно разочарована ", показа Марина, която счита, че е неуместно хора, които нямат никакъв принос за обществото, да имат публични профили в обществените мрежи единствено тъй като са съгласни да дават фотография на персоналната си карта и да заплащат 15 $ на месец.

Мнението на Джулиана Гани се припокрива с това на Цветанова.

" Ако тази услуга се вкара, няма смисъл да има синьо тикче, безусловно за никой! Не може да се слагат под " общ знаменател " хората, които се занимават с неща и дела, значими за обществото, и тези, за които никой не е чувал, само че желаят да си " начешат егото ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР