Поредният огромен китайски град е напълно затворен заради коронавируса. Повече

...
Поредният огромен китайски град е напълно затворен заради коронавируса. Повече
Коментари Харесай

След 157 случая на COVID-19: Пълен локдаун за 21 млн. души в китайския град Чънду

Поредният голям китайски град е изцяло затворен поради ковид. Повече от 21 милиона поданици на Чънду нямат право да напущат домовете си. Това е част от общата политика за " нулев Коронавирус ", налагана от властта в Пекин, оповестява Нова телевизия.

На всичките 21 милиона поданици на Чънду е подредено да останат по домовете си. Позволява се излизането единствено на един човек от домакинство за извършване на покупки на артикули от първа нужда и то след проявление на отрицателен резултат от тест.

Затварянето идва откакто в Чънду в четвъртък са доказани 157 случая на ковид, от които 51 са на хора без признаци. Властите показват, че огнището се е появило поради всеобщи събирания в топлото време.

Всички 21 милиона поданици на града ще бъдат тествани в идните дни. Същевременно има възбрана за влизане и излизане от града. Отложено е и началото на новата образователна година.

Това не е първият локдаун в Китай за 2022 година През март беше затворен Шанхай, а през юли това се случи и с Ухан, първичен източник на болестта, поради 4 доказани случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР