Поредният кръг в Серия А предложи едно малко, но много

...
Поредният кръг в Серия А предложи едно малко, но много
Коментари Харесай

Летящите магарета взеха дербито на Столицата на романтиката

Поредният кръг в Серия А предложи едно малко, само че доста напечено дерби. То беше за Столицата на романтиката - Верона. В него Киево победи едноименния Верона с 3:2 на "Марк Антонио Бентегоди " и почитателите им ще честват до идващото издание на конфликта.

Роберто Инглезе с две попадения и Серджо Пелисиер нанизаха попаденията за "летящите магарета ", а Даниеле Верде и Джампаоло Пацини се разписаха за "слънцата ", само че незадоволително даже за тъждество.

Мачът стартира ужасно за символичните посетители Верона. Още в 6-та минута Даниеле Верде откри, откакто вратарят на Киево мазета едно паралелно на голлинията центриране, само че даде топката на противника и той се разписа от 7-8 метра.

Но Киево отвърна доста бързо и даже доближи до цялостен поврат. Първо в 23-та минута Валтер Бирса центрира ужасно от директен свободен удар и Роберто Инглезе с удар с глава препарира вратаря на противника за 1:1.

А в 30-та минута обратът беше цялостен, откакто още веднъж Инглезе беше прецизен, този път от дузпа. Малко по-късно нещата за Верона изглеждаха към този момент непостижими. В 40-та минута Бруно Дзукулини си изкара малоумен втори жълт картон и остави отбора си с десетима до края.

Но все пак "слънцата " откриха сили да изравнят. Това се случи в 55-та минута, когато Джампаоло Пацини се разписа от дузпа и направи 2:2. Това обаче не се оказа крайната развръзка в дуела.

В 73-та минута Киево стигна до трети гол, с който взе и успеха. Негов създател беше ветеранът Серджо Пелисиер, който се разписа с крайник след плонж във вратарското поле, с цел да засече центриране на Фабрицио Качаторе паралелно на голлинията.

Така след тази развръзка "летящите магарета " събраха 15 точки и това им отрежда седмата позиция във краткотрайното класиране, тъкмо под местата в зона Европа. Верона е единствено с 6 точки и е напълно действително застрашен от изпадане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР