Поредният абсурден случай у нас. 9-годишно момиче трябва да изплаща

...
Поредният абсурден случай у нас. 9-годишно момиче трябва да изплаща
Коментари Харесай

9-годишно момиче трябва да изплаща дълга на починалата си майка

Поредният неуместен случай у нас. 9-годишно момиче би трябвало да изплаща заем, завещан от умрялата ѝ майка. Жената умира, откакто бе пометена от кола на пътя край Созопол. Въпреки изяснените условия към нещастието, на този стадий застрахователят не покрива дълга ѝ, макар подписаната лавица. Така детето дължи 30 хиляди лв., оповестява Нова телевизия.

В нощта на 26-ти юли кола опустошава 34 годишната Юлия Ангелова. Шофьорът бяга без да окаже помощ и втора кола удря още веднъж младата жена. След голям брой контузии майката на 9-годишно момиче умира. Няколко месеца след случая водачът е открит, само че поради дребното доказателства през днешния ден е на независимост. Сега 9-годишното дете живее с татко си.

„ Тя самата ме попита дали в случай че го заловен, ще го заведа при него да го попита, какво е направил с майка ѝ, несъмнено желая правдивост и да схвана какво е станало и индивида, който е направил това да си понесе отговорността “, споделя Цветелин Цеков, някогашен брачен партньор на Юлия Ангелова.

Докато чака правдивост, девет годишната щерка на блъснатата жена, получава уведомление за заем с излишък от 27 000 лева Дългът е застрахован, като при гибел, компанията би трябвало да погаси задължението в цялостен размер. Вече седми месец това не се случва.

Бившият брачен партньор на Юлия недоумява за какво. „ До сегашния миг безусловно нищо, веднъж или два пъти съм разговарял с индивида от там, той ми изясни, че когато излязат със мнение ще бъдем известени или от там или от банката “, прибавя Цветелин.

Междувременно застрахователят желае от Окръжната прокуратура в Бургас експертиза за това дали Юлия е била пияна. От там удостоверяват, че са изпратени кръвни проби за разбор в две съдебно-медицински лаборатории – в Бургас и във Военна болница-София.

„ Никъде не написа, че пешеходец не може да използва алкохол и да си върви по улицата, още повече когато, мястото на удара, там където е станало - тя е била в насрещното и се е движела пешком, както се прави по принцип “, споделя още Цветелин Цеков.

Експертизата би трябвало да е подготвена до месец. Дали блъсната жена е използвала алкохол няма правни последствия, счита юрист Людмил Рангелов, защото тя е била пешеходец движещ се според разпоредбите.

„ Съдебната процедура преодолява такава искания, като изисква от застрахователя да потвърди, че използването на алкохол от пешеходката има някаква, даже и косвена причинно-следствена връзка с ПТП, това няма по какъв начин да го откри застрахователя. Това съгласно мен е просто един претекст за закъснение “, счита юрист Людмил Рангелов.

През това време, въпросите в главата на девет годишната щерка на Цветелин са доста.

„ Пита ме дали мама в този момент е на по-добро място, желае от мен зда вървим на гроба ѝ, вървим, постоянно. Дори сега е на психолог, тъй като се възвръща “, прибавя бащата.

От застрахователната компания показват, че е почнало вътрешно следствие по случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР