Поредният абсурден случай на абдикация на държавата от задълженията си

...
Поредният абсурден случай на абдикация на държавата от задълженията си
Коментари Харесай

Поредно безобразие: Държавата абдикира и от тир паркинга край Видин

Поредният неуместен случай на абдикация на страната от отговорностите си този път е с паркинг за тирове край Видин. След като превзеха паркингите на граничните пунктове " Капитан Андреево ", " Лесово " и Русе, " здрави момчета с черни тениски " към този момент контролират придвижването и на граничната вадичка край другия мост над Дунав.

Служебният министър на районното развиване Виолета Коритарова през днешния ден отклони всякаква отговорност на нейното министерство и на подопечната ѝ организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) към новия буферен паркинг за тирове край граничният пункт Видин - Калафат. Това стана в отговор на парламентарен въпрос, подложен от депутата от " Възраждане " Димо Дренчев в петък.

" Получих голям брой сигнали от притежатели на спедиторски компании и водачи на камиони, че светофарът към моста ( " Дунав мост 2 ", б. р.) свети непрекъснато в алено и камионите са наложително отбивани и вкарвани в паркинга от здрави момчета с черни тениски. Въпросните, представящи се за чиновници на паркинга, пресрещат тировете с джипове или на мотори и, влизайки в ролята на пътна полиция, направляват трафика, с цел да влиза наложително и без изключение в паркинга на " Данубия Логистик Видин " ЕООД ", сподели Димо Дренчев.

По думите му водачите на български камиони би трябвало да заплащат такса по 15 лева, а тези на непознати - по 25 евро.

" Паркингът е на практика постоянно претъпкан, като доста от камионите изчакват на пътя, без да влизат на територията на паркинга, само че от тях също се събира такса от хората с моторчетата ", добави Дренчев.

Според него изключително фрапантна е обстановката за камионите на спедитори, които са вложили в лични буферни паркинги във Видин, само че са принудени да престояват на територията на паркинга на " Данубия Логистик Видин ".

" Задължителният престой в буферния паркинг забавя и оскъпява превоза, изключително на локалните компании и на близки дистанции. Щетите за превозвачите и имиджовите вреди за България са неизчислими, а напрежението измежду спедитори и водачи е голямо. Мога да ви покажа десетки недоволства поради принудата да се влиза в този паркинг, поради чистотата вътре, поради поддръжката на баните и тоалетните ", добави още Дренчев.

Той попита министър Коритарова дали наложителното отклонение на тировете и поставеният сфетофар, насочващ към паркинга на " Данубия Логистик Видин " ЕООД, са законни, само че тя отговори, че това не е в нейния сектор.

" Ние нямаме глоба нито върху организацията на придвижването, нито върху пропускливостта на паркинга и на Дунав мост ", сподели районният министър Коритарова.

По думите ѝ републиканският път Е79 от 0 до 7-ми километър не се ръководи и стопанисва от АПИ, а от българо-румънското сдружение " Дунав мост Видин - Калафат " АД, което е към транспортното министерство.

Изграждането на буферния паркинг и организацията на придвижването в сектора се регламентира от сдружението. За достъпа до оборудванията дава отговор държавната компания, както и частното сдружение " Данубия Логистик Видин ", което е благосъстоятелност на Горанчо Цветковски - жител на Северна Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР