Поредния скандал, свързан с източване на пари от НЗОК е

...
Поредния скандал, свързан с източване на пари от НЗОК е
Коментари Харесай

Директорът на Общинската болница във Велинград уличен да източва Касата с фалшиви сертификати

Поредния скандал, обвързван с източване на пари от НЗОК е налице в общинската МБАЛ Велинград, а в основата му още веднъж е нейния шеф доктор Жеко Чешмеджиев, излиза наяве от сигнали до ОД на Министерство на вътрешните работи.

Практикуващият като болничен управител и ортопед доктор е махленски, че е показал подправени документи за професионална подготовка и извършени профилирани курсове, с цел да подписа контракт за клинични пътеки и НЗОК да заплаща лекуването на пациенти по тях. Те са освен по неговата компетентност -ортопедия, само че и по други.

Според осведомени Чешмеджиев даже е фалшифицирал документ на експерт по детски заболявания за тясно профилиран курс по неонатология, както и на други лекари, с цел да източва средства от Касата.

От медицинските университети в Пловдив и София, които сякаш са издали документите изрично отхвърлят лекарите да са прекосявали цитираните курсове и да са им издавани документи за тях.





По сигнала сега работи даже Областната дирекция на МВР-сектор „ Противодействие на икономическата престъпност “, която е завела кореспонденция и ще ревизира каква е точната сума на усвоените средства по клиничните пътеки, за които са показани подправените документи. Очаква се на доктор Чешмеджиев да бъде повдигнато обвиняване и да бъде отхвърлен от служба.



Преди години Чешмеджиев бе забъркан в грандиозна скица за източване на общински средства от МБАЛ „ Велинград “. Тогава той тегли над 1 млн. лева заем сякаш, с цел да избави болничното заведение, която е в тежко финансово състояние и да се разплати с доставчиците, само че се оказа, че съществена част от заема е отишла за погасяване на отговорности към компания „ Вели Медикус “, на която самия той е основател.

След всички скандални разкрития във Велинград към момента се чудят за какво шефът не е отхвърлен от поста си и докога своеволията му ще се разрешават за сметка на пациентите и страната. Буквално преди 2 месеца той бе в основата и на различен абсурден случай, обвързван с отвод от банкет на пациенти с ковид, както и на незабавни пациенти с инсулт.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР