Поредните консулски дни се провеждат за българите на остров Родос.

...
Поредните консулски дни се провеждат за българите на остров Родос.
Коментари Харесай

Провеждат се изнесени консулски дни на Родос, консулът бе приет от зам.-кмета на острова

Поредните консулски дни се организират за българите на остров Родос. Целта е да се обслужат българските жители на острова и да бъдат облекчени при подаване на заявки за нови и приемане на към този момент издадени документи за идентичност.

Завеждащ Консулската работа Любомир Георгиев, който дойде на острова и доайена на българската диаспора там Кольо Нанев се срещнаха със зам.-кмета господин Костас Тарасиляс и госпожа Деби Хаджидияко, отговаряща за въпросите на диаспората, като разискаха въпроси, касаещи българската общественост и нейната активност на острова.

Особено настоящ беше въпросът за изборната интензивност на живеещите българи в Родос, на фона на идните избори, в поради обстоятелството, че българите непрекъснато живеещи на острова могат да упражнят правото си на глас на локалните избори, откакто се запишат в изборните каталози.

От своя страна господин Георгиев благодари за безрезервната и навременна поддръжка от страна локалната власт, която дава към този момент над 20 години безплатно база за отваряне на изборни секции, само че и за осъществяване за четвърта поредна година на изнесени консулски дни.

И двете страни се съгласиха, че българската общественост е сполучливо социализирана в гръцкото общество. И двете страни ще продължат да работят интензивно за поддържането и развиването на този развой на съгласие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР