Поредни телефонни измамници застават пред съда. За измамите в Етрополе

...
Поредни телефонни измамници застават пред съда. За измамите в Етрополе
Коментари Харесай

Бащата на свиреп ало измамник изнагля пред цяла България: Ще ги има докато има балъци

Поредни телефонни измамници застават пред съда. За измамите в Етрополе бяха излъчени репортажи предходната година. Тогава за повторно екип на Нова телевизия се внедри измежду „ ало” мафията и съумя да стане пощальон на мошениците. Два месеца по-късно последваха арести. Образувано бе и дело.

В правосъдната зала упрекнатите за схемата се срещнаха очи в очи с излъганата от тях стара жена.

Баба Добрина даде всичките си пари на мнимото муле, влезнало в роля за задачите на следствието. Парите към този момент са върнати на жертвата.

Нейната съседка баба Веша обаче нямаше този шанс. Тя беше ограбена ден по-късно.

Кои са хората, отмъкнали парите на двете възрастни дами? По информация на репортерите това са Атанас Петров, по директно Калчо, Найден Димитров с прякор Копаната и Георги Василев с прякор Бодито. И тримата са от Ветово и са престъпно проявени. В ареста обаче са единствено двама от тях. И единствено двама ще дават отговор пред съда за измамите в Етрополе.

„ Парите ще ни ги дадеш, тъй като ще ти пратим четирима индивида маскирани, които убиват, които ще ти отрежат главата и ще ти я сложат сред краката “ – с тези думи един от бандитите заплашил потърпевшата стара жена.

Делото беше отсрочено поради отсъствие на юриста на Димитров. Бащата на Атанас Петров пък счита, че телефонните измами няма да спрат с ареста на сина му. И признава, че измамниците от Ветово ще не престават да се прехранват с „ ало” обири, „ до момента в който има балъци”.

Димитров и Петров застават пред съда още веднъж на 1 август. Те ще дават отговор пред магистратите за измамата на баба Добрина, тъй като досега не признават за измамата на баба Веша, а проверяващите не намират задоволително доказателства. А баба Веша се надява да й бъдат върнати парите, които в действителност били от абитуриентската вечер на внучката й.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР