Поредни остри нападки от страна на БСП към ГЕРБ. Социалистите

...
Поредни остри нападки от страна на БСП към ГЕРБ. Социалистите
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ, че не иска да влизаме в Шенген

Поредни остри нападки от страна на Българска социалистическа партия към ГЕРБ. Социалистите упрекнаха водещата ръководеща партия, че преднамерено бяга от това, стана ясно от думите на аления народен представител Драгомир Стойнев. От парламентарната естрада той упрекна ГЕРБ, че не са приели концепцията на Българска социалистическа партия за обща декларация, с която Народното събрание да излезе в поддръжка за присъединението ни към свободната гранична зона.

" Присъединяването на България към шенгенското пространство е измежду главните цели на българската външна политика и е от стратегическо значение както за България, по този начин и за Европейски Съюз като цяло”, това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев. Той добави, че сходен приоритет е записан от всички политически сили в техните предизборни платформи. Стойнев бе безапелационен, че силата на Българска социалистическа партия е в нейната поредност и когато е трябвало да се пази народен приоритет, в никакъв случай не е бягала от него, до момента в който ГЕРБ прави тъкмо противоположното. " Вчера ние предложихме на българския парламент да излезем с обща декларация и всички да застанем зад нашите евродепутати в борбата им против една голяма несправедливост”, напомни Стойнев.

" Приемането на тази декларация от Народно събрание можеше да бъде мощен знак за нуждата от обединяване и единодушие на всички нива за това, че България е изцяло подготвена да заеме мястото си на равнопоставен член на на Европейски Съюз. За страдание тази декларация трябваше да сплоти всички политически сили, само че ГЕРБ избягаха, тъй като те в никакъв случай не са защитавали националния интерес ", сподели Стойнев. Според него това е скандално. Той посочи, че през вчерашния ден имаше спор в Екологичен потенциал и всички политически сили го поддържаха, с изключение на Европейските реформатори и консерватори и Европа на свободата и демокрацията, която е извънредно дясна партия. Зам.- ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия заключи: Маските паднаха, ГЕРБ се причисли към тези европейски партии, които не поддържат участието на България в Шенген и това е, тъй като някой извън, още веднъж е трансформирал вашите цели.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР