Поредната травма на Еден Азар притесни всички в белгийския национален

...
Поредната травма на Еден Азар притесни всички в белгийския национален
Коментари Харесай

Лекар: Азар е в порочен кръг и такива неща никога не завършват добре

Поредната контузия на Еден Азар тормози всички в белгийския народен тим. Вчера стана ясно, че нападателят на Реал Мадрид ще пропусне идващите 4-6 седмици поради нова мускулна контузия. Лекарят на представителния отбор на “червените дяволи” Кристоф Сас се опасява, че при Азар това се трансформира в нормалност.

“Когато един футболист е във форма, има по-голям късмет той да не се контузва. Еден се намира в циничен кръг и не е елементарно да се измъкне от него. Притеснително е какво се случва с неговата мускулатура. Един състезател би трябвало да може да рита, да скача и да сменя внезапно посоката на придвижване на висока скорост. Разбира се, това е доста мъчно в стадиите на рехабилитация”, разяснява доктор Сас.

Според него актуалната травма единствено по себе си не слага под въпрос присъединяване на Азар на Европейското състезание, което стартира на 11 юни.

“Искаше ни се той да може да играе във всеки мач на Реал, тъй като това е най-хубавият метод да си във форма за Екологичен потенциал. В момента няма драма, само че е доста значимо Азар да се измъкне от тази задънена улица. Травми на този стадий от сезона не са притеснителни, само че при Еден е следващата такава. А случаите с хронични травми в никакъв случай не приключват добре. Първо беше глезенът, след това пристигнаха мускулните травми…”, сподели още медикът.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР