Поредната среща на социалния министър Бисер Петков с протестиращите майки

...
Поредната среща на социалния министър Бисер Петков с протестиращите майки
Коментари Харесай

Още няма яснота за законопроекта за личната помощ за хората с увреждания

Поредната среща на обществения министър Бисер Петков с протестиращите майки на деца с увреждания приключи без изясненост какъв брой ще коства желаният закон за персоналната помощ.
 
Въпреки увереността на майките, че до през днешния ден сутринта ще има финансови планове, самите те описаха, че работата продължава и в случай че се наложи, изчисленията ще бъдат правени до вторник на обяд, когато законопроектът би трябвало да бъде показан на съвещание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания в Министерския съвет.
 
След като в петък стана ясно, че общественото министерство няма данни за потребностите на обособените групи от хора с увреждания, протестиращите майки и омбудсманът Мая Манолова оповестиха, че ще се работи през почивните дни и в понеделник сутринта ще се организира нова среща с министър Бисер Петков.
 
След днешната среща обаче се оказа, че работата продължава, а вести няма. Въпреки това процесът не се спъва, настояват Росица Букова от Движението на българските майки и омбудсманът Мая Манолова.

Сметките щяха да бъдат по-лесни, в случай че страната разполагаше с работещ указател на хората с увреждания, изясни Вера Иванова, ръководител на Конфедерацията за отбрана на правата на децата. По думите й регистърът на Агенцията за хората с увреждания е кух.

Разчетите по законопроекта би трябвало да бъдат подготвени най-късно вторник в 14.00 ч., когато стартира съвещанието на съвета за интеграция на хората с увреждания, управлявано от министър Бисер Петков. Очаква се в него да се включи и министър председателят Бойко Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР