Поредната проверка- дали средствата в БНР и БНТ са изхарчени

...
Поредната проверка- дали средствата в БНР и БНТ са изхарчени
Коментари Харесай

Кутев: Въпросът кой си позволява да въздейства върху журналистиката е ключов

Поредната проверка- дали средствата в БНР и Българска национална телевизия са изхарчени законосъобразно няма да ни докара до средата и е опит да пуснем дим в системата и да покажем какъв брой сме загрижени. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Антон Кутев при дебатите по предлагането Сметната палата да извърши одит в БНР.

Той добави, че резултатите от тази инспекция в огромната си част ще дават отговор на предходните. Кутев бе безапелационен, че казусът е- не дали средствата се изразходват законосъбразно, тъй като несъмнено е по този начин, а дали са разходвани оправдано.

„ В момента нямаме никакъв механизъм, с който да направляваме това. От повече от 20 години в закона стои записан Държавен фонд радио и телевизия, който не работи, тъй като никой не смее да го пусне. Този фонд може да обезпечи действителен надзор върху разноските на БНР, Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция. Ако той работи, може да се финансира по разнообразни способи, а освен през такси”, разяснява националният представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР