Поредната оранжерия за отглеждане на канабис е открита от служители

...
Поредната оранжерия за отглеждане на канабис е открита от служители
Коментари Харесай

Спецакция в Пазарджишко! Разбиха ферма за канабис

Поредната оранжерия за развъждане на канабис е открита от чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик.

Вчера чиновници на бранша осъществили профилирана полицейска акция по противопоставяне на разпространяването и производството на опиати.

Тя е извършена на територията на пазарджишкото село Добровница. Полицаите направили претършуване в къща, населявана от 55-годишен мъж от Велинград. Оказало се, че парцелът е унаследен и употребен от него. В двора е открита полиетиленова оранжерия, в която стопанинът отглеждал общо 91 растения от рода на конопа.

Те били в друг стадии на развиване, като криминалистите открили съществуване на насаждения с височина сред 60 см и 180 см. Общото тегло на откритата зелена маса от канабис е 73.35 кг. При траялите дейности по следствие екипите от бранша разкрили още 27 полиетиленови плика със суха зелена маса от глави и съцветия, които били изсушени и подготвени за реализация. Тяхното тегло е близо 15 кг.

Цялата открита марихуана и съоръжение са конфискувани, а притежателят им е арестуван в ареста за период от 24 часа. Спрямо него е формирано досъдебно произвеждане под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на незаконната активност на мъжа продължава.

Припомняме, че в границите на една седмица това е втората наркооранжерия в същото обитаемо място, чието действие е обезвредено от чиновниците на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик. Общото количество марихуана конфискувано при двете акции е близо 78 кг зелена и към 15.4 кг суха маса от глави и съцветия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР