Поредната местна надежда Конър Бен (вече 13-0, 9КО) записа победа

...
Поредната местна надежда Конър Бен (вече 13-0, 9КО) записа победа
Коментари Харесай

Отново радост за британската боксова публика на галавечерта в Лондон

Поредната локална вяра Конър Бен (вече 13-0, 9КО) записа победа с единомислещо съдийско решение (98-91; 98-90; 97-90) против Седрик Пейно (вече 6-6-3, 4КО) на боксовата галавечер в “О2 Арена” в Лондон. Така той завоюва интерконтиненталната купа в междинна категория на Световната боксова асоциация и подгря чудесно публиката за главното събитие на галата - Джоузеф Паркър против Дилиън Уайт.

Двубоят бе реванш след предходната им борба през 2017 година, когато Конър завоюва по точки, само че решението бе извънредно дискусионно, тъй като множеството експерти оповестиха срещата за реми. По-странното бе, че тогава нямаше трима съдии до кръга, които да отброяват точките рунд по рунд, а единствено един, чиито резултати по този начин и не излязоха нескрито, което направи успеха на Конър още по-съмнителна. Днес обаче нямаше никакъв късмет някой да си намерения даже да дискутира кой бе спечелилият, макар че още веднъж не станахме очевидци на нокаут.

98-91; 98-90; 97-90 Conor Benn DU Cedrick Peynaud y se hace con el cinturón Continental wélter WBA.
Conor tiene que mejorar un montón de cosas (empezando por el retroceso y la defensa) pero también es rápido y fuerte y fue adaptándose al estilo de Peynaud pic.twitter.com/rl2ZJh3DY9
— JuliusJulianis (@julianisjulius) July 28, 2018
Пейно завоюва несъмнено първия рунд в “О2 Арена”, като два пъти раздруса противника си с две леви крошета, а и евентуално го разконцентрира с решението си от първата секунда да смени гарда си с противоположен. От самото начало на втория рунд пък Пейно бе агресорът, а Конър искрено бягаше и даже приклякаше, с цел да избегне борбата. Французинът още веднъж бе по-разнообразен с комбинации, като избягваше опитите на противника си да го допре. Странното бе, че съдията на кръга присъди нокдаун в актива на Конър в самото начало на рунда, макар че на всички бе ясно, че става въпрос за попречване на Пейно. Реферите обаче взеха решение да дадат рамо на домашния любимец, което му бе в действителност доста нужно.

Третият рунд бе по-успешен и по-стабилен за Бен, само че още веднъж Пейно нанесе отчетливите и чистите десни крошета. Четвъртият, действително, бе първият, който можеше да се присъди на Конър, не толкоз поради някакви съществени попадения, а просто тъй като бе по-активен, а и Пейно не се регистрира с нито едно видимо попадение. Петият също бе на сметката на Бен, като той стартира да показва цялостните си боксови качества и да господства на кръга освен с мощни удари и попадения, само че и с придвижване и управление на движение и отдалеченост.

Бен още веднъж бе на по-високо равнище в шестата част, въпреки този път да допускаше още веднъж ударите на Пейно отчетливо да го допират, и то от отдалеченост. 1:30 минути преди края на седмия рунд пък, малко откакто Бен бе нанесъл тъкмо дясно кроше, Пейно бе пратен в нокдаун, този път без никакви разногласия. Французинът стана рано, тъй като бе повален с удар тялото, само че въпреки всичко регистрира равнището на пострадване, което понесе. Бен направи още три попадения с ляв прав до края на рунда, като към този момент бе изцяло ясно на всички, че точно той е напред в борбата и той управлява събитията на кръга.

Бен в последната минута на осмия рунд продължи да се движи добре, само че към този момент и левите му крошета намираха задачата, откакто допреди това се отчиташе единствено с удари в тялото. Пейно бе очевидно отпаднал, а това му се отрази отрицателно и в деветата част, тъй като още веднъж позволи нокдаун, откакто дясното му коляно докосна пода, въпреки да не бе съществено разтресен от лявата ръка на противника. В последния рунд Бен бе по-предпазлив, предстоящо, само че все пак неговите десни крошета биваха пласирани тъкмо, до момента в който Пейно още веднъж не можеше да се похвали със значимо попадение. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР