Поредна вечер на тежки сблъсъци и масови протести в Грузия.

...
Поредна вечер на тежки сблъсъци и масови протести в Грузия.
Коментари Харесай

Тежки сблъсъци между полицията и протестиращите в Грузия

Поредна вечер на тежки конфликти и всеобщи митинги в Грузия. Полицията в столицата употребява сълзотворен газ, водни оръдия и зашеметяващи гранати, с цел да пресече втори следващ ден на митинги против закона за задграничните сътрудници, който съгласно критиците е сигнал за властническа смяна.

Стотици служители на реда, доста от които носеха щитове за битка с безредиците, се събраха по улиците към постройката на Народното събрание, с цел да разпилян протестиращите.

За разлика от яростните конфликти във вторник вечерта, този път нямаше признаци за стачкуващи, които да хвърлят бензинови бомбички или камъни по служителите на реда. Протестът стартира още следобеда с шествие към постройката на Народното събрание.

„ Виждам в очите на доста младежи, че към този момент не се опасяват. Те победиха страха си и споделяме на околните си, на всички, на целия свят, че към този момент не ни е боязън. Няма различен метод. Не можем да позволим страната ни да стане проруска или съветска страна. Нямаме различен избор. Грузия или е демократична, или Грузия я няма. Ние ще победим ”, съобщи Вахтан Берикашвили, протестиращ от Тбилиси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР