Поредна вечер на протести след жестоката катастрофа с две жертви

...
Поредна вечер на протести след жестоката катастрофа с две жертви
Коментари Харесай

Пети ден протести на мястото, където загинаха Ани и Явор

Поредна вечер на митинги след жестоката злополука с две жертви на бул. " Сливница " . На този декор институции и депутати разискват незабавни ограничения против войната на пътя.

Очаква се по-късно събралите се хора да тръгнат на шествие до бул. „ Константин Величков “, където също да блокират пътя. Те упорстват за незабавни ограничения за пътна сигурност след гибелта на Ани и Явор, които бяха пометени на столичния бул. от 18-годишен водач.

200 нови служители на реда ще охраняват пътищата в София, а тук на бул. Сливница ще се инсталират разделители сред посоките на придвижване. Появи се и напрежение сред Столична община и Министерство на вътрешните работи.

Едно от предложенията е за увеличение на пътните патрули в София

След минута безмълвие в памет на Ани и Явор, на изключителното съвещание на Столичния общински съвет се чу апел – тематиката да не се политизира.

След малко над два часа разискване, жители от митинга, пристигнали с цел да споделят пред институциите проблемите на бул. “Сливница ”, си потеглиха. Причината – не им е била дадена думата.

“Нямаме светещи табели, нямаме осветяване, няма камери. Всички институции вътре малко или доста са виновни за това по пътищата, аз в случай че бях на тяхно място щях да се усещам малко отговорен “, сподели протестиращият Радослав Колев.

Междувременно – напрежение и в залата след новината, че до месец общината ще даде пет нови камери за скорост на Министерство на вътрешните работи.

Хората дават поръчка за блокиране на центъра на София в неделя

„ За нас ще е доста по-полезно, в случай че сдружението „ Метрополитен “ АД възвърне на полицията близо 11 милиона отговорности на полицията, които има за тези 350 служители на реда, които охраняват метрото. Ако ги насочим в активност по защита на публичния ред, това ще има доста по-голям резултат от петте камери “, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Не можем да оставим метрото без защита. Нека не позволяваме опълчване да оставим 350 000 души от риск от терористична офанзива, с цел да има служители на реда на пътя “, отговори ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Експерти с оферти за ограничения за по-голяма сигурност на пътя

В последна сметка – Министерство на вътрешните работи дадоха обещание нови 200 служители на реда на пътя напълно скоро. А кметът на София редица решения за бул. „ Сливница “.

„ Вече съм упълномощила да се работи по физически разделители сред двете платна по цялото продължение на бул. „ Сливница “ от „ Константин Величков “ до Орион “, сподели Йорданка Фандъкова.

И още – легнали служители на реда в локалните платна в регионите на спирките. Днес се организира и кръгла маса в Народното събрание на тематика пътна сигурност. Бяха дадени предложение, а уредниците от ПП-ДБ дадоха поръчка, че ще ги синтезират и ще предложат решения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР