Поредна трагедия почерни Бургас. Обичаната детска учителка Златина Христова почина

...
Поредна трагедия почерни Бургас. Обичаната детска учителка Златина Христова почина
Коментари Харесай

Синът на починалата учителка Златина Христова се обърна към цяла България: Не си правете шеги с вируса

Поредна покруса почерни Бургас. Обичаната детска учителка Златина Христова умря от вируса, оповестява Флагман.бг, базирайки се на сина й Мартин Христов. 

Златина Христова си отиде едва на 63 години. Издъхнала е през вчерашния ден в интензивното поделение на УМБАЛ „ Дева Мария “.

Кошмарът за нея и фамилията й е почнал още преди Нова година. Първоначално тя се е лекувала у дома, само че положението й не се подобрявало. После е призната в болница. В продължение на месец се е борела за живота си в реанимацията на УМБАЛ „ Дева Мария “, лекарите са създали всичко допустимо да я спасят, само че без резултат.

Преди една седмица пациентката е била интубирана.

Учителката е била в рискова група – страдала е от хронична астма. Въпреки това обаче е била срещу имунизацията. 

„ Беше една от невярващите, не искаше да се имунизира и ние уважихме нейното решение. За страдание никой не е застрахован, приканвам всички да мислят рационално и да се ваксинират. Да не си вършат смешка, вируса го има и е подъл “, сподели през сълзи почерненият наследник. 

Той благодари за грижите на целия личен състав на УМБАЛ „ Дева Мария “.

„ Лекарите бдяха над нея непрекъснато, изключителни експерти. Лично притежателят на лечебното заведение господин Семир Абу Мелих ни спомага да бъде призната в интензивното поделение, с цел да може да бъде обгрижвана, защото имаше съпътстващо заболяване. Въпреки грижите на медиците тя не съумя да се пребори “, сподели Мартин.

Златина Христова е отдала живота си на децата на Бургас. 30 години е основен преподавател на ЦДГ „ Раковина “. Добре позната е освен в учителските, само че и в политическите среди – от 2008 година е член на Политическа партия ГЕРБ, била е ръководител на женската организация на партията на локално равнище, както и член на Клуб учител. 

Погребението на обичаната детска учителка ще бъде на следващия ден, вторник - 1 февруари, от 12:45 ч. в Гробищния парк на Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР