Поредна тежка нощ в Бейрут - в ранните часове имаше

...
Поредна тежка нощ в Бейрут - в ранните часове имаше
Коментари Харесай

Тежка нощ в Бейрут - серия експлозии на фона на акция по евакуация

Поредна тежка нощ в Бейрут - в ранните часове имаше серия детонации в ливанската столица.

Въпреки комплицираната обстановка летището в Бейрут продължава да работи - в ход е огромна евакуация на непознати жители. Твърди се, че при удар по Дахия - предградие на ливанската столица, считано за цитадела на Хизбула, е погубен Хашем Сафиедин - водач на политическото крило на групировката, апетитен за правоприемник на убития преди седмица шейх Хасан Насрала.



фотография: Българска телеграфна агенция

Сраженията сред бойците на Хизбула и израелските военни се ожесточават, твърди Ройтерс. От Вашингтон президентът Джо Байдън сподели, че в случай че беше на мястото на Израел, би помислил и за други разновидности за офанзива, с изключение на да нападна петролните залежи в Иран.

" Израелците не са решили по какъв начин или какво ще нападат, това се разисква. Мисля, че в случай че аз бях на тяхно място, щях да мисля за различни разновидности, с изключение на удари по петролните залежи. Израелците имат цялостно право да отговорят на гневните офанзиви против тях - освен от страна на иранците, само че и на всички, на Хизбула, на Хутите. Но истината е, че те би трябвало да бъдат доста по-внимателни с цивилните жертви ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР