Поредна сутрин започна с температури около 0° - от минус

...
Поредна сутрин започна с температури около 0° - от минус
Коментари Харесай

Още сняг ще вали през уикенда - вижте какво ще е времето през следващите дни

Поредна заран стартира с температури към 0° - от минус 3° в Драгоман до +7° в Русе и Враца, В София - 0°, колкото беше и в Добрич, където към момента има 3 см снежна завивка.

Днес оптималните температури се намаляват по отношение на през вчерашния ден и ще бъдат сред 11° и 16°, в София - към 11°. Облачността от запад ще се усилва и в Северозападна България и ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб до сдържан.

По-често забележителна ще се задържи облачността и през идващото денонощие. През нощта ще бъде съвсем безшумно, единствено в Северозападна България към момента ще превалява дъжд.

Утре минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София - към 5°. Максималните - от 9° до 14°, в София - към 10°. Валежи от дъжд се чакат в следобедните часове тук-там в планинските и източните региони от страната. Ще духа слаб, в Лудогорието - сдържан североизточен вятър.

По Черноморието на следващия ден ще има превалявания основно в следобедните часове, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа сдържан вятър от североизток, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Валежи от дъжд се чакат и в планините, a границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1800 метра. Ще духа сдържан вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад.

Студено и доста прохладно ще бъде у нас и в околните дни. Ще има и превалявания, които в събота ще обзет цялата страна. Има нараснала възможност тук-там да са обилни. С продължаващото захлаждане в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна завивка, ще има навявания и преспи. В неделя преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава.

Ще остане прохладно, с температури през целия ден близки до нулата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР