Поредна среща, посветена на проблема с водоподаването в град Омуртаг,

...
Поредна среща, посветена на проблема с водоподаването в град Омуртаг,
Коментари Харесай

Сушата в МРРБ предвещава безводието в Омуртаг да продължи

Поредна среща, отдадена на казуса с водоподаването в град Омуртаг , датиращ от десетилетия, проведена от Министерството на районното развиване и благоустройството, приключи без съответни периоди за решение на водната рецесия в общинския център, част от област Търговище.

Срещата не бе оповестена обществено и медии не бяха позволени , като публицистите схванаха за нея безусловно час преди началото й от прессъобщение, разпратено от гражданското съдружие " Вода за Омуртаг ", които се заканиха да посрещнат с настояванията си участниците в срещата.

В последна сметка пред постройката на Министерство на регионалното развитие на столичната улица " Св. св. Кирил и Методий " митингът си изрази уединен омуртагчанин, носещ афиш " Довършете изпитването с вода Ястребино-Омуртаг ".

" Проблемът с безводието в Омуртаг датира от 50 години. Тук сме, тъй като се организира значима среща, на която би трябвало да се вземат решения по отношение на изследването на бент. " Ястребино " като вероятен втори източник за града, с цел да се реши казусът с безводието ", сподели Константин Константинов, роден и живял в Омуртаг и член на гражданското съдружие.

от управляващите всякога, само че всъщност нищо не се предписание . В края на декември въпреки всичко почнали изследвания на опцията за създаване на тръбата, само че резултати към момента няма, а жителите на Омуртаг не биват поканени на срещата в министерството, отдадена имено на нея, оплака се още деятелят. " Доколкото знам, би трябвало и да има резултати, само че никой не желае да ни ги каже. "
 Преведени са средствата за въвеждане в употреба на водопровода на Омуртаг
Преведени са средствата за въвеждане в употреба на водопровода на Омуртаг

На 31 декември ще бъде обезпечено водоподаване за жителите на Омуртаг, увери ВиК Търговище

Към момента с помощта на скорошните превалявания режимът е омекотен - най-малко денем вода въпреки всичко има след 6-месечно очакване , само че не и нощем. Огромен бил обаче процентът на загуби във ВиК мрежата - над 80.

Самото изследване било предоставено и на компания непосредствено без конкурс, алармира още недоволният жител.

В последна сметка, колкото разбра протестиращият, толкоз разбрахме и ние, медиите. Пресцентърът на Министерство на регионалното развитие ни осведоми, че мнения няма да има, като вероятно може да бъде пуснато прессъобщение по-късно. Опитахме се да поканим и министър Иван Шишков за къс коментар чрез ПР-ите му, само че опитите ни удариха на камък .

На срещата, с изключение на Шишков, участва и кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов, както и някогашният и най-вероятно предстоящ народен представител от Движението за права и свободи Джейхан Ибрямов, който води листата на Движение за права и свободи в Търговище.

В последна сметка никой не разяснява всъщност дали и какво е било решено и разисквано на срещата , като само кметът Ешрефов ни отговори, че по изследването на опцията за създаване на тръбопровода се работило, щяло да има последваща среща в министерството, като към момента няма съответни периоди за осъществяване на плана.
 Обсъждат три разновидността за решение на казуса с безводието в Омуртаг
Обсъждат три разновидността за решение на казуса с безводието в Омуртаг

Спор сред жителите и институциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР