Поредна среща на контактната група между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за

...
Поредна среща на контактната група между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за
Коментари Харесай

Отхвърлят бюджета с 6,4% дефицит на първо четене, искат коригиран

Поредна среща на контактната група сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за Бюджет 2023. Представители на двете сили започнаха диалозите по плана на служебния министър на финансите в Народното събрание.

По-късно се реалокираха в самото Министерство на финансите.

В Народното събрание двете обединения потвърдиха, че ще търсят всевъзможни разновидности дефицитът още веднъж да бъде свален до 3%, а не 6,4 на 100, както е заложен.

„ Ще обсъдим вид, който наподобява много реален, бюджетът да влезе в 3-процентовите ограничавания, за които сме говорили. Технологично - това ще се случи, като на първо четене бъде отритнат бюджетът с 6,4% недостиг. След което да бъде поправен от Финансовото министерство и да влезе с 3% и съответно заложени политики ”, уточни след срещата Асен Василев. Той добави, че

няма да се пипат обществени разноски, заплати и налози.

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС напомни информацията за това, че обществените финанси на страната са в тежко положение. „ Това, което сътрудниците изложиха като информация, удостовери тези данни от преди близо два месеца. Изискахме да ни бъде предоставена подробна информация, както във връзка с финансовите разноски, по този начин и във връзка с разноските за прехрана, дивидентите и опцията да бъде начислен 100% дял ”, сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР