Поредна среща между народни представители и кметове се състоя днес

...
Поредна среща между народни представители и кметове се състоя днес
Коментари Харесай

Областния управител на Хасково проведе среща с народни представители и кметове

Поредна среща сред народни представители и кметове се състоя през днешния ден в Областна администрация – Хасково, по покана на регионалния шеф Катя Панева.

Този път в нея участваха депутатите от 29-ти Многомандатен изборен регион Владимир Маринов, Георги Станков, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн, Силви Кирилов, както и кметовете на Ивайловград Диана Овчарова, на Любимец Анастас Анастасов и на Маджарово Ерджан Юсуф.

Като главен проблем, кметът Анастас Анастасов очерта ремонтът на околовръстния път на Любимец, отчасти изработен през 2018 година по общински план, само че още не е завършен. Той изиска страната да намерения за обособяване на средства за завършването на правата, от 2700 метра. По думите му, създаването е за малко над 6 млн. лв., досега са вложени 1.2 млн. лв., като са нужни още към 4.9 млн. При реализацията му, ще бъде разтоварен трафикът от тежкотоварни коли.

Околовръстното се намира сред два републикански пътя, свързващи Любимец с Ивайловград, акцентира Диана Овчарова. Тя изясни, че това е главният път, в който се влиза и излиза от Ивайловград, в случай че пътят през Гърция е затворен, както бе до неотдавна поради пандемията.

Кметът на Маджарово Ерджан Юсуф изложи извънредно окаяното положение на републиканската права Маджарово – Борисславци – Дъбовец, която стана ясно, се свързва също с пътя Любимец – Ивайловград. Той акцентира още, че наболял проблем е неналичието от към година на поделение на бюрото по труда в общината. Юсуф съобщи, че ще обезпечи помещение и моли да се потърси опция за назначение на подобен човек, даже на половин работен ден. Коментирани бяха и ВиК структурите в селата Малко Брягово и Горни Главанак.

Срещата продължи с диспути по други тематики. Народните представители още веднъж подчертаха, че такива формати са подобаващи, с цел да се споделят проблеми, на които по-късно да се търсят вероятни решения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР