Поредна спасителна акция в планината. Мъж на 23 години падна

...
Поредна спасителна акция в планината. Мъж на 23 години падна
Коментари Харесай

5-часова спасителна акция в Рила: Турист счупи крака си и опита да продължи сам

Поредна избавителна акция в планината. Мъж на 23 години падна и счупи гален в региона на " Еленино езеро " сред морените при слизане от Мальовица.

А по-късно направи опит да продължи самичък. Така наранява и другия си крайник и едвам тогава се обажда за помощ в Планинската избавителна работа. Следва 5-часова избавителна интервенция в тъмните часове.

Сигналът е постъпил през вчерашния ден към 19:00 часа, а акцията демонстрира какъв брой е значимо, когато се случи случай в планината, да получим помощ в точния момент.

„ Докато се съберем и стигнем до потърпевшия, беше станало мрачно.В 21:30 часа бяхме при него и се оказа, че единият му крайник е строшен, а другият е изкълчен. След като момчето е счупило крайници си, е пробвало единствено да слиза надолу. Поради това е получило пострадвания и на другия си крайник. Тръгват неподготвени и би трябвало да внимават доста, планината е рискова даже през лятото, освен през зимата “, разяснява пред Би Ти Ви Ангел Керкелев, шеф избавителен отряд към ПСС-Боровец.

Съветите са хората да потеглят към планината, проучили добре маршрутите, и с подобаваща екипировка. Не забравяйте да сключвате и планински застраховки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР