Поредна порция показания на бившия главен счетоводител на КТБ и

...
Поредна порция показания на бившия главен счетоводител на КТБ и
Коментари Харесай

Обвинението донарисува картината за Цветан Василев и КТБ в съда

Поредна порция показания на някогашния основен счетоводител на КТБ и главен очевидец на прокуратурата Бисер Лазов бяха показани пред Специализирания углавен съд през днешния ден, 10 юли.
Този път Лазов приказва за реакцията на Цветан Василев, откакто на 20 юни, 2014 година, КТБ беше сложена под специфичен банков контрол. Според очевидеца, когато станало и публично ясно накъде отиват нещата с банката, Василев провел конферентен диалог с няколко от най-доверените си чиновници в КТБ, като приказвал с тях от Виена, написа в. " 24 часа ". Банкерът ги уверил, че не би трябвало да се тормозят от развоя на събитията и че няма да спре да ги поддържа, въпреки и от чужбина. Казал и, че Лазов е полудял и не би трябвало да му имат вяра, в случай че им споделя, че в банката се прави нещо неправилно.
По думите на Лазов, преди този момент чиновниците имали мотивационни срещи и с юристите Лазар Карадалиев и Мартин Апостолов. Последният споделил, че Лазов бил правил изменничество, от което последвало затварянето на банката.
Припомняме, че Апостолов беше арестуван при започване на тази година, като обвинен по делото против брачната половинка на Василев - Антоанета. Той обаче се оказа и част от делото против Делян Пеевски в Съединени американски щати по закона RICO. А в обвиняването против Апостолов взе участие и Лазов - отново като очевидец. Що се отнася до Лазар Карадалиев, против него има обвиняване в контрабанда, както и за пране на пари. И отново при започване на тази година с Карадалиев имаше скандал - той се оплака, че офисите на адвокатската фирма му са били претърсвани непозволено, поради " Дунарит ". Сагата с " Дунарит " е част от огромната сага с наследството на КТБ, като се стигна до такава степен тази година в България да идват английски сътрудници поради версията, че притежателят на оръжейната компания " Емко " Емилиян Гебрев е бил цел на съветски сътрудници в опит за отравяне. Гебрев пое " Дунарит ", само че месеци наред икономическият министър Емил Караиванов оспорваше това и се стигна даже до прекъсване на контракти на " Емко " за експорт на оръжие, което пък докара до митинги пред Министерския съвет.
Когато Лазов отишъл за финален път в постройката на столичния бул. " Цар Борис III ", той видял, че в персоналния офис на Цветан Василев към този момент е Лазар Карадалиев. Тогава той му посочил пълномощие, подписано от Василев, и заверено от консула във Виена. Карадалиев почнал да ръководи вместо Василев и лишил достъпа на Лазов до постройката, твърди очевидецът. Пак в този интервал 30-ина чиновници на Цветан Василев изготвили послание, в което казвали, че са единни и се усещат подведени.
По време на разпитите в следствието юристи от адвокатската фирма на Карадалиев придружавали чиновниците. Такъв бил обезпечен и на Лазов. Адвокатите записвали кой защо е питан и какво е отговарял. " Така се сътвори една база данни на всички разпитвани ", счита Лазов.
Днес Лазов би трябвало да завърши с обясненията, а след правосъдната почивка ще дава отговор на въпросите прокуратурата и юристите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР