Поредна перука в ковчега на българския футбол, а може би

...
Поредна перука в ковчега на българския футбол, а може би
Коментари Харесай

Смях в лицата и последна перука в ковчега на българския футбол - танците на Боби Михайлов ще продължат

Поредна перука в ковчега на българския футбол, а може би последната.. Слагам това в кавички, тъй като така наречен му победа няма никаква легитимност.

Той събра 241 гласа от 479 действителни бюлетини, а за Димитър Бербатов вотовете бяха 230. Осем получи Христо Порточанов. При регистрирани 483 делегати, действителните бюлетини са с 4 по-малко. Така броят на нужните гласове падна от 242 на 240, което се оказа и точната численост вотове за Михайлов. Първоначално пък те бяха над 500, само че една част от тях не бяха позволени, която на доктрина обръщаше гласуването.

Големият спор е дали резултата се брои на база записаните претенденти или гласувалите претенденти, защото действително липсват гласовете на трима претенденти и нищо чудно той да се придвижи в правосъдна зала.

Чл. 44 от Устав на БФС гласи следното:

(1) Решенията на конгреса се вземат с болшинство от присъстващите делегати.

(2) Решенията за изменение и допълнение на устава, за пренасяне на седалището, за превръщане или преустановяване на БФС

се вземат с болшинство 2/3 от присъстващите делегати.

(3) Президентът се избира с болшинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от претендентите за президент не получи нужния брой гласове, се организира второ гласоподаване, в което вземат участие двамата претенденти, получили най-вече гласове на първото гласоподаване.

(4) Решенията на конгреса влизат в действие неотложно в случай че действието им не бъде отсрочено. Решенията, които се отнасят до вписванията на условия, планувани в закона, подлежат на регистриране в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията.

Оставяйки настрани законодателната рамка, " изборът " на Михайлов е безспорна подигравка с цялата футболна общност. Желанието за промени в българския футбол сплоти " безконечни противници " на терена като ЦСКА и " Левски ", както и пловдивските Ботев и Локомотив. За страдание обаче, управлението на " сините` не се съобрази по никакъв метод с желанието на ентусиастите и със сладки приказки за дългогодишно другарство, Сираков съобщи волята на почитателите на своя тим. Срещу Михайлов се изправиха и агитки от Варна и Бургас, само че в един миг се оказа, че и това няма значение.

С измислено болшинство от подвластни делегати, Михайлов получава опцията да продължи садистичното и брутално ликвидиране на българския футбол! БФС ще остане майка за едни и мащеха за други футболни клубове. Борислав Михайлов няма да спре с нескопосаните си танци върху нервите на българските ентусиасти, а националният ни тим скоро евентуално ще пада не от Литва, а от Гибралтар! С оглед на, старите/нови ръководещи на родния футбол би трябвало да бъдат обект на прокуратурата, вместо да се употребяват с " благинките " и " мазнинките " към футбола ни.

Отношението към публицистите в днешния ден заслужава да бъде тематика на обособен коментар. Михайлов за следващ път безочливо излъга, като даде обещание бистрота в изборния ден. Вместо това репортерите получиха еднодневно престояване в стая-ледник, където да си помислят какво да пишат за актуалното Политбюро на българския футбол! Завършвам този коментар с вярата, че някой ден справедливостта ще спечелва и убийците на родния футбол ще получат полагаемата се присъда!

Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР