Поредна оставка – след премиера на Италия Марио Драги президентът

...
Поредна оставка – след премиера на Италия Марио Драги президентът
Коментари Харесай

Валят оставки: Президент се оттегля

Поредна оставка – след премиера на Италия Марио Драги президентът на Шри Ланка Готабая Раджапакса хвърли кърпата малко откакто дойде в Сингапур. На този декор протестиращите в Коломбо, столицата на Шри Ланка, прекратиха окупацията на публични здания, само че дадоха обещание да продължат да оказват напън върху властта, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Заявлението за оставка, изпратено по имейл до ръководителя на Народното събрание, е било предадено на генералния прокурор на страната, с цел да го изследва от юридическа позиция, преди то да бъде признато публично. Президентът на Шри Ланка избяга в събота от своята резиденция, която беше нападната от стачкуващи, обвиняващи го в неприятно ръководство.

Това стана в миг, когато страната минава през най-тежката икономическа рецесия в историята си. Готабая Раджапакса съумя да напусне Шри Ланка през вчерашния ден, когато отиде на Малдивите, откъдето през днешния ден се качи на полет за Сингапур.

Очевидци оповестиха, че са видели стачкуващите да напущат канцеларията на премиера в Коломбо, окупирана от стачкуващи през вчерашния ден. На място са били изпратени представители на силите за сигурност, а бронирани машини обикалят някои квартали на столицата, където е въведен полицейски час.

Близо 85 души бяха ранени при конфликтите, а един човек почина заради задушаване от сълзотворен газ. Стотици хиляди хора посетиха президентския замък след отварянето му за необятната общност след бягството на президента.

Днес следобяд вратите на постройката обаче към този момент бяха затворени и пред тях имаше въоръжена защита. Армията и полицията са получили нови заповеди да стопират с твърди ограничения всяко принуждение и предизвестиха размирниците, че са " законно упълномощени да употребяват мощ ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР