Поредна кампания за превенция на трафика на хора с цел

...
Поредна кампания за превенция на трафика на хора с цел
Коментари Харесай

Във Варна започва кампания за превенция на трафик на хора

Поредна акция за предварителна защита на трафика на хора за трудова употреба под надпис „ За къде пътуваш “ стартира през днешния ден, 11 април, и ще продължи до 31 май, оповестяват от общинската пресслужба за Moreto.net.

Организатори са дирекция „ Превенции “ към Община Варна, локалната и националната комисии за битка с трафика на хора. А

Aкцент в акцията е увеличението на риска от замесване в трафик за трудова употреба, вследствие на възходящата вълна от жители на Украйна, бягащи от войната, както и безработицата в страната, създаваща предпоставки за приемане на съмнителни оферти за работа в страната и в чужбина.

По този мотив ще бъдат проведени осведомителни срещи с доброволци, работещи в центровете за подкрепяне на непознати жители, за идентификация на първо равнище на евентуални жертви на трафик. Флаери, отпечатани на украински език, ще бъдат предоставени в пунктовете за подкрепяне на украински жители и в хотелите, където са настанени. В Бюрото по труда и в пунктовете на Гранична полиция на летището ще бъдат предоставени осведомителни плакати и материали на български език.

По време на акцията доброволци от учебните превантивни клубове ще организират осведомителни сесии измежду връстници. В обществените мрежи посредством видеоклип доброволците ще насочат послания за заплахите от попадане в трафик на хора за трудова употреба, оповестяват от дирекция „ Превенции “. Партньори в акцията са дирекция „ Бюро по труда “ - Варна, Гранична полиция и 10 варненски учебни заведения с разкрити учебни превантивни клубове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР