Поредна жертва на фалшива самоличност във Фейсбук – жена от

...
Поредна жертва на фалшива самоличност във Фейсбук – жена от
Коментари Харесай

Жена загуби всичките си пари, станала жертва на измама във Facebook

Поредна жертва на подправена идентичност във „ Facebook ” – жена от София загуби всичките си пари и даже задлъжня , откакто се довери на човек, който срещнала в обществената мрежа, оповестява

Верка Стоянова е майка на две деца. Преди малко повече от година среща във „ Facebook ” жена, с която става близка. Запознали се в група за изоставени деца , които търсят родителите си.
Верка се доверява на своята другарка Иванина, която твърди, че е осиновена. Също като Верка.

На фона на общата идея, Иванина извлекла информация за паниките на Верка , че скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, което населява. „ Тази жена сподели, че има доста яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което пребивавам, да си го закупя ”, споделя Верка.
Иванина съумява да убеди Верка да ѝ даде цялата финансова информация за себе си . Жената заблуждава Верка, че има близки връзки с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището на ниска цена и по втория метод, с което оправдава даването на огромни суми на ръка.

„ Т е имат компания и тя сподели, че вземат участие в публични поръчки от там, и към този момент има връзки. Така Верка стартира да дава огромни суми пари на ръка на Иванина с вярата да закупи жилището.

След като стартира да се разколебава, а обещанието за договорка все не се случвало, В ерка почнала да получава подправени имейли, които тя считала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

„ А з се усъмних, когато открих едни и същи правописни неточности в писмата на Бойко Борисов и на Иванина . Всичко ще бъде „ оки ”. Тя доста обичаше да споделя „ оки ”, в писмата на Бойко Борисов съшо е „ оки ”, споделя Верка.

От Столична община публично са удостоверили, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Жената, показала се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София. Имейлът „ Бойко11 ”, от който Верка получава писма, сякаш от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председател.

Така Верка дава персонално нейни 45 хиляди лева „ Аз не съм единствената ужилена, доста хора я търсят. Пак по този начин им дава обещание жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лева и стойте, чакайте , аз ще ви се обадя и по-късно прекратява връзката ”, споделя излъганата жена.

Потърсихме Иванина на два от адресите ѝ, с които разполагаме. На адреса на брачна половинка ѝ в с. Галиче открихме свекърва ѝ. На адреса на Иванина в София не откриваме никой, а съседите настояват , че не са срещали дамата в никакъв случай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР