Поредна жертва на домашно насилие у нас. 43-годишна жена беше

...
Поредна жертва на домашно насилие у нас. 43-годишна жена беше
Коментари Харесай

Убитата от мъжа си в Перник се връща при него, защото казвал, „че не може да живее без нея"

Поредна жертва на домашно принуждение у нас. 43-годишна жена беше убита в Перник. Задържан е брачният партньор на жертвата, против който към този момент е била издадена ограничаваща заповед.

Анита Димитрова е имала ограничаваща заповед да не бъде доближавана от брачна половинка си. Въпреки това тя се връща при него преди два месеца, защото Димитър Димитров е казвал, " че не може да живее без нея ".

В последните години е правил няколко опита за самоубийство и съгласно прокуратурата това е повода Анита да се върне при него. В събота заран Димитър се обажда на татко ѝ с думите: " Нещо доста неприятно се случи, след което затваря телефона ".

Бащата на Анита и двете ѝ малолетни деца незабавно потеглят към фамилното им жилище, като в това време едно от децата се обажда на телефон 112.

" След подаването на сигнала полицията е стигнала за пет минути. Само че децата и дядо им са били там към 3-4 минути. Видели са тялото ѝ, имало е доста кръв. Със сигурност е имало принуждение ", описа пред bTV Валентин Свиленов, брат на убитата 43-годишна жена.

" Имало е опит за разпра с други съседи, даже им е разрушил вратата. Един от съседите известно време е лежал в болница след нанесен побой от Димитър ", описа Ивайло Михайлов, домоуправител на входа на блока, в който Димитър и Анита са живеели.

Той добави, че съседи описват, че постоянно са чували кавги. Ивайло Михайлов описа, че преди няколко години Димитър Димитров е претърпял трудова акцидент, като е паднал от скеле. Имало е акция за събиране на средства за лекуването му.

" Жена му го водеше за ръка на разходка, лежа с него в лечебни заведения. Гледаше по какъв начин да се възвърне ", добави Ивайло Михайлов.

Димитър Димитров е арестуван за 72 часа. В качеството си на обвинен той отхвърля да беседва с проверяващите. Пред околните, пристигнали първи на мястото на случая, е споделил, че не го е направил той. Очакват се резултатите от аутопсията.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР