Поредна история за доброто и отношението към животните обикаля социалните

...
Поредна история за доброто и отношението към животните обикаля социалните
Коментари Харесай

Мъж спаси сърна от озверели кучета в Бояна

Поредна история за положителното и отношението към животните обикаля обществените мрежи. Този път основният воин е нея е ранена сърна. На животинчето се натъкнал Цветелин Иванов от София.

Намерил я в кв. „ Бояна “, където била атакувана от три бездомни и озверели кучета. Трябваше ми време да ги изгоня, тъй като бяха много нападателни, споделя мъжът. Той забелязал, че сърната не е в положително положение и незабавно алармирал 112, съобщи " Дарик ".

„ Чаках към 30 минути и след това звъннах отново. Казаха ми, че са се задействали всички нужни институции “, изясни Цветелин. Първи се отзовали от организация, занимаваща се с дивите животни, които звъннали на спасителя.



„ Дадоха ми препоръки по какъв начин да подходя към сърната, с цел да е спокойна “, уточни мъжът. След това на мястото пристигнали три патрулни автомобила със зоополицаи, както и горски. „ Всичко от тяхна страна беше на равнище, за което възторженостти “, признателен е Цветелин Иванов.

Това, което му направило отрицателно усещане била неналичието на реакция на многочислените очевидци, които молел за помощ, а те влизали по къщите си. Единствено един мъж донесъл от вкъщи си одеяло, с което да бъде покрита мократа и измръзнала сърна.

Оказало се, че животинчето е съществено ранено, което наложило да бъде направена интервенция в специфична клиника. Сега се възвръща, а спасителят й поддържа връзка със експертите, с цел да се осведоми за положението й.

„ Засега ще остане там, само че получих позвънявания от доста хора, които имат резервати и могат да се грижат за нея. Не знам обаче от кого зависи това и какво ще се случи след това “, сподели още Цветелин.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР