Поредна група от компютърни специалисти от „SAP LABS“ помагаха на

...
Поредна група от компютърни специалисти от „SAP LABS“ помагаха на
Коментари Харесай

Доброволци помагаха в село Руска Бела

Поредна група от компютърни експерти от „ SAP LABS “ помагаха на възрастни хора в мездренско село. На 2 ноември инициативните младежи бяха село Руска Бела. Работещите в IT бранша 8 души цепиха дърва и обръщаха градина, пред невярващите очи на чичо Венко. Той за пръв път вижда някой различен, друг от родственик, да оказва помощ в тези действия. Лично кметът на община Мездра инж. Генади Събков тества дали добре е наточил секирата.
През миналия месец доброволци от компанията помагаха в селата Лик и Старо село, а през днешния ден измежду тях имаше и една дама. Използвайки ваканцията, столичаните бяха довели и децата си да се допрян до атмосферата на българското село.
Компютърните експерти са в този завършек на България, с помощта на „ Проект Северозапад “, който се осъществя най-вече с непринуден труд и дарения.
Директорът на фондацията Яна Рупева показа, че доброволчеството е честа процедура в огромните интернационалните компании. Пристигналите в мездренско доброволци осъзнават значимостта на самодейността, защото това биха могли да бъдат техните баби и дядовци.
Мисията на работещите по плана е хората от Северозапада да живеят почтено, възрастните да имат своята самостоятелност, а младите – благоприятни условия за развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР