Поредна гонка между униформени и каналджии. Полицаи извадиха 11 бежанци

...
Поредна гонка между униформени и каналджии. Полицаи извадиха 11 бежанци
Коментари Харесай

Мигранти и каналджии затънаха в езеро в опит да избягат

Поредна гонка сред униформени и каналджии. Полицаи извадиха 11 бежанци от тръстиките в езерото Вая край Бургас. В преследването се вкючиха следови кучета, както и чиновници на Агенцията по риболовство и аквакултури.

„ Кучето няма по какъв начин да влезе, тъй като има доста кал, а и може да се нарани. Когато дойдохме, ние също нямаше по какъв начин да влезем. Отидох с сътрудника и си взех гащеризона, а служителите на реда бяха на брега и ме упътваха. Те не са тръгнали да гонят мигрантите, а са останали на брега и са отделили региона “, сподели Стефан Петров, чиновник на ИАРА.

Търсенето на мигрантите измежду тръстиките лишава време. От третия път те са открити благодарение на следово куче.

„ Колегите от ИРА със служебната лодка идваха насам по вода. На два пъти затънах, нарязах си ръцете от тръстиките и на два-три метра преди тръстиките видях петима мигранти. Бяха във водата съвсем до гърдите, премръзнали, уплашени. Видяха, че не съм нападателно надъхан, пуснах ги да вървят пред мен. След 3-4 минути увещание потеглиха. Според мен някъде към час са прекарали там. Опасна обстановка “, споделя още пред БТВ Стефан Петров. 

Само за последната седмица в региона са арестувани 7 групи мигранти, демонстрира информация на Районната прокуратура в Бургас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР