Поредна драма този сезон се получи в най-скъпия и гледаем

...
Поредна драма този сезон се получи в най-скъпия и гледаем
Коментари Харесай

Магията на футбола, непрофесионализъм и още нещо...

Поредна драма този сезон се получи в най-скъпия и гледаем клубен шампионат - Шампионска лига. След обратите и изненадите, които на два пъти направи Аякс в елиминационната фаза, Ливърпул също се прояви. И то с какъв поврат! Изоставаше от Барселона с цели три гола, а най-после се добра до толкоз бленуваната и нереална победа с 4:0. Този мач потвърди за следващ път каква магия има този спорт. Това беше следващият мач, който се броеше за решен. Както към този момент упоменатите на Аякс - с Реал (Мадрид) и Ювентус. Но дуела, който мърсисайдци направиха, освен се отличава, само че заслужава премия или най-малко присъединяване на " Бродуей ". Доста мнения видяхме по отношение на Ливърпул, Клоп, Барселона, Валверде и прочие. Но би трябвало нещата да се прегледат през друга призма. Тъй като надали някой от играчите на Барса или треньорът им са били с мисълта, че ще бъдат разгромени.

Синоним на магия? " Анфийлд "!

Ливърпул за следващ път потвърди класата си. Но и магията на " Анфийлд " беше налице. Стадион, който предлага атмосфера, за която си коства " да умреш " на терена. Място, което прави едни непретенциозни играчи като Дивок Ориги, Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън необикновено мощни. Преди години бяхме очевидци на огромен поврат, още веднъж на терена на " алените ". Той пристигна в шампионата Лига Европа, против някогашния отбор на Клоп - Борусия (Дортмунд). Там от закъснение с 1:3, мачът бе извърнат с 4:3. Интеренсото е, че още веднъж Ориги бе с основна роля.
 Снимка 422091
Източник:

Този стадион е като че ли изработен за такива трагични обрати и паметни мачове. Преди години водените тогава от Брендан Роджърс мърсисайдци сътвориха огромна драма и във вътрешното състезание. В решителен мач с Манчестър Сити те водеха с 2:0, единствено с цел да видят по какъв начин " жителите " ги изравняват. Но последната дума още веднъж бе на Ливърпул. След като Коутиньо вкара страховит гол и " сграбчи " успеха за отбора си.

Подценяването на Валверде...

Треньорът на Барселона не свърши въобще работата си както би трябвало. Наречете го непрофесионалист, несъответствуващ за позицията, която заема при каталунците. И какво ли още не. Той не прояви почитание.

А и породи във футболистите си възприятие за прекомерна сигурност. Заради неналичието на Мохамед Салах и Роберто Фирмино в състава на Ливърпул. С внушителното 3:0 за Барса от първия мач. Заради положителната досега форма на Меси. Комбинацията се получи, само че " плачевна " за " блаугранас ".
 Снимка 421040
Източник:

Валверде още веднъж заложи на слабия Коутиньо, който към момента не е оправдал идването си на " Камп Ноу ". В първия мач бразилското крило не показа нищо по особено, както беше и във втория.

Барселона имаше потребност от играчи като Нелсън Семедо и Артур. За да се внесе сигурност в защита, а и задоволително експедитивност. Поради непрекъснато атакуващите и бързи бекове на Ливърпул. С изнасянето на Сержи Роберто на крилото или в центъра, с цел да оказва помощ в офанзива и отбрана. Трябваше да има нерешителност, както и почитание към британския исполин. А това не се видя. С " лековатото " губене на мача от първенците в Ла Лига и подценяване на съперника.

Меси и лидерските му качества.

Лионел Меси - човек, който вкарва по петдесет гола на сезон. Играч, който кара много тимове да треперят, когато чуят за Барса. Защото се знае, че в този тим играе един от най-хубавите играчи в историята на футбола. Качеството му не подлежат на подозрения.
 Снимка 422074
Източник:

Но идва един значим миг за разглеждане - лидерските качества на аржентинската легенда. Проблемите му с капитанската лента ги има и в националния тим на Аржентина.

Ако играчи като Иниеста, Шави и Пуйол бяха на терена против Ливърпул, мачът може би щеше да се развие в друга тенденция.

Наистина, не всеки футболист вкарва по петдесет гола на сезон, единствено двама са. Но Бълхата го правеше и преди да вземе капитанската лента. В такива мачове ти би трябвало водач. Един " втори татко " на играчите. Който при закъснение с 0:2 да ги вдигне. Да им покаже емблемата отляво, за кой тим играят. И в действителност... защо се борят. Това на десетката на Барса му липсва. Меси просто не е водач...
 Фенове на Барселона упрекнаха Меси за отпадането от Ливърпул
Фенове на Барселона упрекнаха Меси за отпадането от Ливърпул

Лео влезе в препирня с последователи на каталунския гранд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР