Поредна безсънна нощ за службите в Хасковско заради големите пожари.

...
Поредна безсънна нощ за службите в Хасковско заради големите пожари.
Коментари Харесай

Пожарите в Хасковско: Каква е обстановката в областта

Поредна безсънна нощ за службите в Хасковско поради огромните пожари.

Там общините с оповестено бедствено състояние са към този момент четири. Днес в битката с огнената буря се включват военните и тежка техника. Машините ще проправят просеки, откъдето да минат пожарните, предава.

Остават три дейните огнища, където работата продължава. Най-голямо остава това край село Брягово, който пламна през вчерашния ден и обхвана повърхност от над хиляда декара. Повечето е широколистна гора.

“Към момента пожарът е спокоен. За село Брягово няма заплаха. Това беше нашата цел - да спасим хората. Другите пожари са локализирани. Този взе още не е ”, сподели Мирослав Сариев от хасковската пожарна. 

В преодоляването на стихията през днешния ден пожарникарите, дружно с военни чиновници, ще вършат просеки, благодарение на верижни машини. Огънят непрестанно излиза на пътя Хасково-Харманли, което провокира компликации за придвижването.

Вчера пожарите край Любимец бяха овладени, там имаше огромна заплаха да бъде затворена Автомагистрала " Марица ". Очаква се през днешния ден да бъде анулирано изключителното състояние в Свиленград, Харманли и Любимец и да остане в действие за община Хасково.

Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ при гасенето на пожари в област Хасково, оповестиха от Министерство на защитата. Тази заран е задействан модул от 31-и механизиран батальон в състав от 20 военнослужещи и шест броя техника, от тях - профилирани тежки машини за прокопаване на просеки и водоноски.

Модул от 38-ми механизиран батальон в състав от 20 военнослужещи и техника взе участие в гасенето на огромния пожар в землището на село Пъстрово , община Стара Загора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР