Поредна авария остави стотици семейства в Перник без парно -

...
Поредна авария остави стотици семейства в Перник без парно -
Коментари Харесай

Поредна авария остави стотици семейства в Перник без парно

Поредна повреда остави стотици фамилии в Перник без парно - за това алармираха фенове на bTV.



Квартал „ Изток “ е един от засегнатите региони от две следващи повреди в Топлоелектрическа централа „ Република “. Заради нарушено топлоподаване към този момент повече от две седмици хората се сблъскват с проблеми с парното и топлата вода.

Според жители проблемите не са инцидентни, а по-скоро хронични. Те описват, че за следващ път радиаторите им са студени. На 27 януари топлоподаването във всички жилищни и публични здания е било нарушено.

Снощи от „ Топлофикация “ оповестиха, че топлоподаването е дефинитивно възобновено.

Ивайло Евтимов живее в квартал „ Изток “ и показва, че от началото на отоплителния сезон постоянно радиаторите са хладни. За мен не е обикновено, в случай, че всяко лято се прави профилактика и се вършат поправки, отбелязва той. Мъжът се пробва да подава сигнали, само че постоянно не съумява да се свърже с който би трябвало, а на два пъти получава отговор, че да се оправи повредата лишава време.

Зам.-кметът на Перник – Стефан Кръстев, отбелязва, че има десетки получени сигнали на дежурния телефон в община Перник през последните дни.

Топлоелектрическа централа „ Република “ е обект с сложно позволение, сдружението е частно и неговата активност се управлява от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Министерство на околната среда и водите и КЕВР. На община Перник не са вменени контролни функционалности по отношение на сдружението, означи той.

Миналата година по наш сигнал до КЕВР беше осъществена инспекция и при открити нарушавания бяха дадени наложителни наставления на „ Топлофикация “ да приспадне от сметките на клиентите, напомни Стефан Кръстев.

Чавдар Стойнев, зам.-директор на „ Топлофикация “, изясни, че повредата е била обвързвана с главния топлоизточник. Веднага пуснахме авариен, само че през това време температурата понижа. В момента всичко е възобновено и „ Топлофикация “ работи в естествен режим, съобщи той. По думите му ще бъдат прегледани механизми за компенсиране на клиентите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР