Поредна атака с дронове в Русия, отново има пожар в

...
Поредна атака с дронове в Русия, отново има пожар в
Коментари Харесай

Поредна атака с дронове в Русия, отново има пожар в петролна база

Поредна офанзива с дронове в Русия, още веднъж има пожар в петролна база. Засегнати са няколко съветски области.
Все още не е ясно какъв брой тъкмо области са атакувани, само че сигурно последици има – минимум в Рязанска област. Там има пожар в поредна петролна база, в преработвателния цех „ Рязаннефтопродукт “:

Според информацията на съветския телеграм канал 112

ударът е в звено за първично пречистване на нефт, има двама ранени. Друг съветски телеграм канал – Baza, оповестява, че 3 дрона са съумели да уцелят рафинерията, а пожарът гори на към 100 квадратни метра повърхност:

В Ленинградска област също е имало опит да бъде изумена петролна рафинерия – цех „ Кинеф “. Свален е дрон от самолетен вид, работата на оборудването не е прекратена – няма жертви и вреди, твърди губернаторът на региона в Телеграм.

Причинени са били вреди на газопровод и на електропреносна мрежа,

което е довело до прекъсване на тока за няколко села в Белгородска област, съобщи Ройтерс. По първична информация, парчета от свален дрон са блъснали газопровод, осигуряващ „ синьо гориво “ за едно от селата в региона, спрян е токът на още две по-малки обитаеми места. В Телеграм губернаторът на региона Вячеслав Гладков разгласи, че няма потърпевши хора от дроновете, откакто при вчерашните офанзиви той сподели, че е умрял човек и още десетина са ранени. По думите на Гладков, 4 дрона са били свалени.

Губернаторът обаче добави, че град Шебекино е бил подложен на украински обстрел, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил развален.

Във Воронеж дронове са атакували, само че съгласно локалния губернатор Александър Гусев няма вреди и жертви. Гусев призна, че има над 30 свалени дрона – същото написа и прокремълският телеграм канал Mash. Каналът споделя, че 8 дрона са свалени в Брянска област, 5 в Курска област и 5 в Белгородска област, както и 1 в Ленинградска област – в метод към рафинерия „ Кинеф “. А във Воронежка област през днешния ден ще има отдалечено образование.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт сподели, че са били унищожени 4 ориентирани към нея украински дрона. Той към този момент написа в Телеграм, че предизвестието за ракетен обстрел за региона е анулирана.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че Противовъздушна отбрана е свалила 8 дрона, като отхвърля да има жертви и вреди.

В Липецка област също беше оповестена паника за офанзива с дронове. Губернаторът на региона Игор Артамонов към този момент заяви, че оповестената паника за офанзива към този момент е свалена.

 

Източник: Actualno.com

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР