Поредицата от срещи с млади учени, наречени Докторански чай“, продължава

...
Поредицата от срещи с млади учени, наречени Докторански чай“, продължава
Коментари Харесай

Докторантски чай или за младата наука

Поредицата от срещи с млади учени, наречени „ Докторански чай “, продължава към този момент няколко години. Идеята поражда във Физическия факултет на Софийския университет, само че с времето научните области се уголемяват – от точните науки до филантропичните, от физика до спектакъл и изкуството да се споделя увлекателно.

С Яна Ненчева, уредник на тези срещи, приказваме за това какви хора се интересуват от просвета у нас, кои истории съумяват да ги възпламенят и по какъв начин се поддържа този интерес жив. А също и за това кои са главните проблеми, когато се приказва за просвета тук – дали към момента се приема, че научните тематики са неатрактивни, дали част от учените към момента не умеят да показват добре информацията пред необятна аудитория или към момента поносим негативите на едни изкривени показа, съгласно които ученият може да бъде единствено новобранец.

Яна Ненчева ни споделя по какъв начин тези показа се трансформират с времето и какви са положителните образци, че науката може да бъде задоволително забавна даже за необятната аудитория.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР