Поредица срещи в Измит и Мендерес имаше кметът на Момчилград

...
Поредица срещи в Измит и Мендерес имаше кметът на Момчилград
Коментари Харесай

Кметът на Момчилград Илкнур Кязим с поредица срещи в Измит и Мендерес

Поредица срещи в Измит и Мендерес имаше кметът на Момчилград госпожа Илкнур Кязим.

Тя е част от делегацията на Движение за права и свободи, водена от водача Мустафа Карадайъ, която е на посещаване в Турция. В нея влизат още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и доктор инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, националният представител Байрам Байрам и представителят на Движение за права и свободи за Измир Исмаил Ватансевер. Политиците от Движение за права и свободи имаха срещи в Измир, по време на визитата си ще вземат участие в ифтари в Измир и Чорлу.
 Кязим1
Г-жа Илкнур Кязим се срещна с кметовете на две побратимени на Момчилград общини – Измит и Мендерес(Измир).
 Кязим2
С кмета на побратимената община Измит госпожа Фатма Каплан обсъдихме опциите за възстановяване на съдействието посред ни. И двете страни изразихме подготвеност да търсим способи за дейно партньорство сред Момчилград и Измит, сподели госпожа Илкнур Кязим. Тя предложения госпожа Фатма Каплан и екипа й да гостуват в Момчилград по време на 13-ата Международна среща на момчилградчани под надпис „Момчилград постоянно в сърцето ми“, която тази година ще се организира от 25 до 30 юли.
 Кязим3
На срещата участваха националният представител от Движение за права и свободи Байрам Байрам, ръководителят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер и Кадрие Топалоглу, наша изселничка от Бургас и чиновник в Община Измит. Сърдечно благодаря на госпожа Каплан и екипа й за топлото посрещане и гостоприемството, сподели кметът на Момчилград.
 Кязим4
С побратимената община Мендерес имаме доста допирни точки във визиите ни за развиване на общините. С кмета господин Мустафа Каялар поставихме като приоритет развиването на двустранните връзки, които да бъдат от изгода за подобряването на публичния живот на жителите на Мендерес и Момчилград, заяви по-късно госпожа Илкнур Кязим.
 Кязим5
Мендерес е измежду общините с най-вече изселници от Момчилград в Република Турция. И двете страни декларирахме, че се стремим да подобряваме непрестанно административното обслужване и електронните услуги за да облекчим жителите. Тема на диалог бе и реализирането на инфраструктурен план в Мендерес, след чието привършване улица ще носи името на Момчилград, сподели госпожа Кязим.
 Кязим7
Тя предложения Мустафа Каялар и екипа му също да се включат в ата 13-та Международна среща на момчилградчани в края на месец юли.
 Кязим6
На работната среща присъединяване взеха още националният представител от Движение за права и свободи Байрам Байрам и ръководителят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер. Ролята на Движение за права и свободи в 47-ото Народно заседание, както и импортираните законопроекти от парламентарната група на Движението в разнообразни сфери бяха част от диалозите.
 Кязим8
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР