Поредица системи остават недофинансирани с т.нар. удължителен закон на Бюджет

...
Поредица системи остават недофинансирани с т.нар. удължителен закон на Бюджет
Коментари Харесай

Манолов: Поредица системи остават недофинансирани с удължаването на Бюджет 2022 г.

Поредица системи остават недофинансирани с така наречен удължителен закон на Бюджет 2022 година Това съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов в коментар по отношение на решението на служебното държавно управление да внесе в Народното събрание предлагането за удължение на действието на настоящия бюджет и през идната година.

Той даде образец с Регионалните здравни инспекции, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Националния статистически институт, Агенцията по сигурност на храните, Агенция „ Пътна инфраструктура “ и други, за които, по думите му, са нужни към 10 милиона лв..

И, несъмнено, огромният въпрос за нас е, че това решение блокира нарастването на минималната работна заплата (МРЗ), сподели Манолов. Той уточни, че се счита, че растеж на МРЗ може да има и с акт на Министерския съвет. Според него обаче такова решение няма по какъв начин да бъде обезпечено през настоящия бюджет.

Манолов разяснява, че въпреки това, предвид на политическата неустойчивост, схваща за какво служебният кабинет предлага удължение действието на настоящия закон на Бюджет 2022 година

Вижда се политически блян към рушене на държавността, сподели президентът на КТ „ Подкрепа “.

Манолов напомни, че дружно с Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България провеждат протестно автомобилно шествие на 11 ноември.  

В София КТ " Подкрепа " събра синдикати от няколко страни на двудневна конференция, отдадена на развиването на Западните Балкани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР