Поредица от вдъхновяващи среща с ученици във Велико Търново започват

...
Поредица от вдъхновяващи среща с ученици във Велико Търново започват
Коментари Харесай

Поредица от среща с ученици във Велико Търново започват артистите от МДТ „Константин Кисимов“

Поредица от вдъхновяващи среща с възпитаници във Велико Търново стартират младите актьори от Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “.

До края на март във връзка Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март, те ще гостуват в три учебни заведения в остарялата столица. Основна цел на самодейността е учениците да се срещнат с млади вдъхновяващи персони, които да ги стимулират да следват фантазиите си. Новите лица на спектакъл Никол Байчева, Боян Фърцов  и Кирил Милушев са хубав образец за свободен дух, гений и предпочитание да се развиват в град Велико Търново.

Творческите срещи стартират на 18 март в Американски лицей „ Аркус “, където нашите артисти ще гостуват на възпитаници от 9 и 10 клас. На 23 и 24 март младите актьори ще гостуват на седмокласници от най-голямото учебно заведение в област Велико Търново – СУ „ Емилиян Станев “. На 28 март Никол Байчева, Боян Фърцов и Кирил Милушев ще беседват за магията на театъра и с възпитаници от 7. клас на ОУ „ Бачо Киро “.

В празничния месец март във фоайето на театъра ще бъде подредена изложбата с винилни платна „ 125 години от рождението на Константин Кисимов ”. Върху тях могат да се видят архивни снимки и документи, свързани с живота и креативния път на великия артист. Сред тях има портрети и скици, които се съхраняват в частни сбирки, както и фотоси от архива на Народния спектакъл „ Иван Вазов ” – София. От Регионалния исторически музей в остарялата столица също са дали снимки, които се демонстрират за първи път пред търновската общност. Експозицията е готова от МДТ взаимно с Общината, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „ П. Р. Славейков ” и Народен спектакъл „ Иван Вазов ”.

Кулминацията на честванията за 125-годишнината от рождението на Константин Кисимов ще е през април, защото на 16-и е рождената дата на известния великотърновски артист. През годините той е основал на театралната сцена незабравими облици от нашата и международната драматургия. Още две знакови годишнини ще означи през 2022 година екипът на МДТ – 70 година от основаването на професионален трагичен спектакъл във Велико Търново и 50 година от откриването на музикално-драматичния спектакъл.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР