Поредица от срещи с жителите на населените места от община

...
Поредица от срещи с жителите на населените места от община
Коментари Харесай

Калин Каменов и общински съветници продължават срещите с жители на врачански села /снимки/

Поредица от срещи с жителите на обитаемоте места от община Враца организираха през днешния ден кметът Калин Каменов и общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет – Враца Тонка Милева, Христина Младенова и Александър Владимиров.
Веслец към този момент има ремонтирана входна пътна артерия, в чиято инвестиция са вложени 30 000 лева Предстои да бъде осъществен ремонт на сектори от уличната мрежа на селото. Кметският наместник Росица Вълчева съобщи, че жителите упорстват за създаване на параклис, а кметът Калин Каменов увери, че част от средствата за храма ще бъдат обезпечени от общинския бюджет за идната година. Хората във Веслец желаеха да бъда построено видеонаблюдение и да бъдат решени трайно проблемите с водоснабдяването. С доизграждането на водопроводната мрежа и асфалтирането на секторите, ще бъдат сведени до най-малко повредите и ще бъдат рехабилитирани улиците.
Кметският наместник на Горно Пещене Доля Иванова регистрира ремонтираните сектори от уличната мрежа в обитаемото място, почистените от растителност паркове и двор на детската градина. По време на срещата стана ясно, че следва ремонт на моста над реката, като към този момент е в ход процедура за избор на реализатор. Напълно възобновена е улица „ Хаджи Димитър “, като по предложение на жителите, ремонтите на улиците ще продължат и в идната календарна година. Жителите благодариха на своя наместник и на кмета Каменов за поетите и изпълнени задължения.
Най-важно за жителите на село Тишевица е рехабилитацията на уличната инфраструктура и построяването на параклис, съобщи кметът Минко Георгиев. Той увери представителите на Политическа партия ГЕРБ – Враца, че със лични средства ще бъде изработен ремонт на постройката на кметството. Предстои ремонт на улица „ Хан Аспарух “, а Община Враца е осигурила средства за построяването на параклис.
Ремонт на детската градина и на покривната структура на битовия комбинат в село Вировско са дейностите, които ще бъдат изпълнени през актуалната година. Жителите на обитаемото място предложиха на управлението на общината и на общинските съветници да бъдат вложени средства за възстановяване на водоснабдяването. Жителите упорстват за обезпечаване на видеонаблюдение и ремонт на постройката, където се обитават здравните кабинети. Те предложиха също да бъде измит гробищния парк и ремонтирана улица, водеща до него. С признателност, кметът на селото Нанко Тодоров се обърна към представителите на Политическа партия ГЕРБ – Враца за поетите и изпълнени задължения.
Засилен интерес към идните действия в село Върбица за идната година изявиха жителите на селото. Кметът Калин Каменов показа абстрактен план за създаване на храм, за който са обезпечени средства. Предстои рехабилитация на значими пътни прави в селото. Жителите изявиха предпочитание за поправяне на две улици, едната от които води към детската градина.
Общинският консултант Тонка Милева срещна жителите на обитаемоте места с опциите за кандидатстване на Община Враца по планове, свързани с благоустрояването на обитаемоте места. Северозападният район е включен като пилотен за използване на интегрирани териториални вложения. Чрез целенасочена поддръжка ще бъдат изпълнени планове за основаване на удобна среда за живеене.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР