Поредица от снимки на млади мъже, които запълват с асфалт

...
Поредица от снимки на млади мъже, които запълват с асфалт
Коментари Харесай

Група приятели ремонтират със собствени средства дупките по улиците в Пловдив

Поредица от фотоси на млади мъже, които запълват с асфалт дупки през нощта, провокира възхищението на пловдивчани в обществените мрежи. Оказа се, че това са група другари, които са се нагърбили да ремонтират със лични средства инфраструктура по вътрешно кварталните улици в другите региони на Пловдив. Още през март в „ България в 60 минути “ ви срещнахме с доброволците, които тогава сами преобразиха междублоково пространство в регион „ Западен “.



От години дупките на улица „ Бръшлян “ в квартал „ Кючук Париж “ основават проблем на живущите. Не са редки случаите на спукани автомобилни думи и развалени шасита. Групата доброволци към този момент има зад тила си няколко плана. Ремонтират детски площадки, помагали са и на общинските предприятия при почистването на парк Лаута. След като огледали дупките и създали оценка какъв брой ще коства ремонта, организирали и запълването на дупките с асфалт.



Среднощната акция на бригадата е посрещната с утвърждение от жителите на квартала. В обществените мрежи консуматори обаче разясняват, че това е ангажимент на общината. Идеята на доброволците е по-скоро да съберат почитатели, които да се ангажират с социална активност и облагородяване на градската среда в която живеят.



Всеки, който желае да отдели малко от персоналното си време може да се свърже с бригада Пловдив и да се включи в идната им самодейност. Тя е ориентирана към бездомните животни и възобновяване на клетките за игра на домашни любимци, които на доста места в града са в много занемарено положение.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР