Поредица от събития е приготвила общинската администрация на Благоевград за

...
Поредица от събития е приготвила общинската администрация на Благоевград за
Коментари Харесай

Благоевград отбелязва Ден на театъра

Поредица от събития е приготвила общинската администрация на Благоевград за своите поданици и посетители. Поводът е утрешното отбелязване на " Международния ден на театъра ". В Благоевград празненствата ще стартират в 12:00 часа от огромна хранителна верига в центъра, като по-късно ще продължат и на площада и пред мола в града.
Основна част от мероприятията ще бъде осъществяването на театрална приказност под името " Време за спектакъл ". Цялата концепция е в детайли проведена както сред театрите в града - " Никола Вапцаров " и кукления спектакъл, по този начин и от студенти по театрално изкуство от ЮЗУ " Неофит Рилски ".
Благоевградчани трепетно чакат следващата културна демонстрация в града, откакто при започване на месеца бяха открити нови фонтани с охолно празненство, а преди този момент имаше редица мартенски културни събития.
Международният ден на театъра, който обичайно се чества на 27 март, е културно събитие в десетки страни по целия свят. Обикновено събитията, свързани с празника, касаят или театрална режисура навън, или свободен достъп до театралните институции в страните. За първи път концепцията за отбелязване на сходен ден идва през 1961 година от Международния сценичен институт. Друго събитие, обвързвано с деня на театъра, е посланието на прочут актьор. Артистът се избира да даде тирада, обвързвана както с историята на театъра, по този начин и с неговия смисъл, концепция и цел. Речта се превежда на доста езици и се приема като тласък за развиването на театралното изкуство. Сред известните актьори, които са държали речи през години, се открояват имената на Жан Кокто. Артър Милър, Джон Малкович и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР