Поредица от правителства с кратък живот престои на България в

...
Поредица от правителства с кратък живот престои на България в
Коментари Харесай

Скоро няма да имаме правителство с цял 4-годишен мандат

Поредица от държавни управления с къс живот престои на България в близко време. Скоро няма да има кабинет с цялостен 4-годишен мандат. Това предвижда политологът проф. Татяна Буруджиева в предаването „ Панорама “. „ Смятам, че държавно управление ще бъде гласувано. Заявката на Има Такъв Народ ще е да седне с партиите на митинга да приказва по цели, а не по фигури. Проблемът е по-късно по какъв начин ще се вземат решенията, за какво една запетая фактически сменя цели текстове “, предизвести Буруджиева.

Правителство може да има както от първия, по този начин и от третия мандат. „ Седмицата мина под два знака – номинацията за кабинет и реакцията на политическите сили за номинация. Всички бяха безпределно афектирани от метода, по който това е направено: „ Как може по този начин? “, „ То не се прави по този начин, първо трябват диалози. “. Хората остават с усещането, че би трябвало да се създадат диалози. Аз не считам по този начин – може Има Такъв Народ да си създадат кабинет без предварителни диалози. Дали този кабинет ще бъде подсилен е различен въпрос “, разяснява Петър Волгин и добави: „ Звучи доста добре, диалози и договаряния, само че в българските условия тези диалози значат пазарлък и битка за постове. Това е българското договаряне. Това, че в този момент го няма, не е драма “.

Според политологът Ангел Смилов протичащото се сега не е метод да се сформира болшинство. „ Нямате ли болшинство, вие не носите отговорност за нищо, тъй като тези които ръководят нямат мандат да ръководят и когато не е ясно какво е болшинството, нямаме политическа структура. В момента сме на този стадий и би трябвало да излезем от него “.

Политолозите предизвестиха и за това какъв брой рисково е плаващото болшинство. “Плаващите болшинства значат замъгляване на нещата, тъй като никой не си прави труда, по какъв начин да гласоподава по обособените тематики. Бойко Борисов ръководещи с плаващи болшинства “ напомни Буруджиева.

Смилов също поддържа мнението на колежката си като съобщи, че „ плаващите болшинства са директен път към замяна. Реалният проблем е, че Слави не е решил дали желае да бъде антиситемен състезател и да има избори до момента в който се обърне системата или желае да ръководи в парламентарна народна власт “.

Уволненията, на които ставаме очевидци през последните седмици също не са инцидентни. „ Със сигурност е направило усещане на хората, че има предпочитание точно в този момент да се стартира с уволненията и наказванията. Има такива хора, които би трябвало да бъдат осъдени, само че ми се коства, че е сложена сякаш някаква свръхзадача и че колкото повече хора бъдат уволнени, толкоз по-добре ще наподобяват нещата и ще се въздаде правдивост. Това ми се коства леко притеснително “, разяснява Волгин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР