Защо ФБР все още издирва стотици бунтовници на Капитолия

...
Поредица от нашумели съдебни процеси срещу водачите на бунта на
Коментари Харесай

Поредица от нашумели съдебни процеси срещу водачите на бунта на Капитолия завършиха миналата седмица с присъдата на бившия Гордо момче лидерът Енрике Тарио на 22 години затвор. Повече от 1100 души вече са обвинени, но разследването на бунта далеч не е приключило, пише Майк Уендлинг от BBC. На 6 януари 2021 г. Евън Нойман беше близо до тълпата, която нахлу в Капитолия на САЩ. Носейки червена шапка на Maga и противогаз, той нападна най-малко четирима полицаи, като ги удряше с юмруци и с части от метална барикада. Според наказателна жалба той ругаел полицаи, наричал ги „убийци“ и крещял: „Аз съм готов да умра, а вие?“ 51-годишният Нойман в крайна сметка беше обвинен по 14 точки, свързани с бунта, но преди да може да бъде арестуван, той е избягал от САЩ.

По-късно той се появи пред камера в Беларус, където току-що беше получил политическо убежище. „Много съм много благодарен“, каза той пред Белта, беларуската държавна информационна агенция, „и е горчиво, все едно да ядеш боровинки“. Той отрече обвиненията срещу себе си.

Бившият лидер на "Гордите момчета" беше осъден на 22 години затвор, заподозрян за бунтовете в Капитолия в САЩ, получи убежище в Беларус

Г-н Нойман все още има място в списъкът на бюрото с най-издирваните заподозрени в бунтове, заедно с още шест души, чието местонахождение е неизвестно. Те включват брат и сестра от Флорида, Джонатан Даниел Полок, 24, и Оливия Мишел Полок, 32, заедно с техния приятел, 27-годишен старият Джоузеф Даниел Хътчинсън III. Г-н Полок не беше вкъщи, когато властите почукаха през юни 2021 г., докато г-жа Полок и г-н Хътчинсън бяха арестувани, но успяха да премахнат своите GPS монитори на глезена преди насрочения процес по-рано тази година.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР